Logo hartvanwaddinxveen.nl
Suzanne, Ben en zus Zoë zijn blij met Sven die op 1 januari het levenslicht zag.
Suzanne, Ben en zus Zoë zijn blij met Sven die op 1 januari het levenslicht zag.

Sven is de eerste baby van 2020!

  •   597 keer gelezen

Waddinxveen - In de nacht van oud en nieuw zaten ze om 1.30 uur bij wijze van spreken nog aan de alcoholvrije champagne en ruim drie uur later werd in de wijk Zuidplas in Waddinxveen Sven Groenenboom geboren, zoon van Ben Groenenboom (35) en Suzanne Jansen (27) en broertje van Zoë (2). De eerste Waddinxveense baby van 2020.

De kersverse vader vertelt over hoe het is gegaan. "Om 2.00 uur is mijn schoonmoeder naar huis gegaan en toen had mijn vriendin al weeën. Die zijn we gaan timen toen we op bed lagen, het was om de 7 à 8 minuten. Ik heb de verloskundige gebeld, die adviseerde het nog even aan te zien en opnieuw te bellen als de weeën om de 4 à 5 minuten kwamen. Het ging allemaal best snel. Om 4.45 uur belde ik de verloskundige opnieuw en om 5.07 uur is Sven geboren."

Suzanne was op 31 december uitgerekend en dus kondigde Sven zich keurig op tijd aan. Dat het die dag en nacht erg onrustig was in de wijk Zuidplas, is het stel compleet ontgaan. "Ik heb achteraf pas gehoord dat er zelfs een speciaal peloton van de Mobiele Eenheid is opgeroepen."

Met Sven gaat alles goed, hij drinkt prima en ook moeder maakt het goed. Dat Sven de eerstgeboren Waddinxveense baby in 2020 is, vindt Ben 'een leuk feitje'. "Maar mijn dochter is net zo speciaal."

Meer berichten