De spelers van ASW onder 17. (foto: pr)
De spelers van ASW onder 17. (foto: pr)

ASW onder zeventien aast op de ‘treble’

Sport 678 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Eén prijs hebben ze al binnen, maar met één prijs nemen de voetballers van ASW onder zeventien geen genoegen: een nieuw kampioenschap en de beker is het doel (treble).

“Het is een geweldige groep jongens die voor elkaar door het vuur gaat en daarnaast uitstekend kan voetballen”, zegt Marco Anker. De vader van middenvelder Connor Anker is als begeleider verbonden aan het team dat eerder dit seizoen kampioen werd van de eerste klasse. “Ongeslagen”, zegt Anker trots. “En nu staan we opnieuw bovenaan in de hoofdklasse. Dat had niemand verwacht, maar het zegt veel over de potentie en ontwikkeling van deze jongens.” Dat het ontluikende talent niet ongezien blijft, blijkt uit het feit dat al vier spelers hun debuut maakten in het eerste seniorenteam: keeper Bartosz Slósarz, Rida Achbari, Connor Anker en Amir Essakka. “Als je dat op deze leeftijd doet, heb je wat in je mars”, stelt Anker. “De teamgeest is geweldig. Ook de jongens die wat minder voetballen dragen een belangrijk steentje bij.”
Inmiddels ligt het kampioenschap voor het grijpen. Met nog twee duels voor de boeg hebben de ASW-talenten hun kansen in eigen hand. “We staan één punt voor en spelen nog tegen FC Oudewater, onze concurrent, en Alexandria’66. Dat moet lukken”, denkt Anker.
Als het kampioenschap binnen is, mag ASW zich opmaken voor de districtsbekerfinale waarvoor het zich afgelopen week plaatste. In de halve finale werd Barendrecht met 2-0 verslagen. De finale is op 6 juni. “De kern van het team speelt samen vanaf de jongste jeugd. Er kwamen in de loop der jaren steeds wat spelers bij. Het is een team met verschillende achtergronden, Pools, Marokkaans, Nederlands, het loopt allemaal door elkaar.” Anker prijst de wedstrijdmentaliteit. “Ze zitten er bovenop. Het zijn ‘huftertjes’ in de goede zin van het woord. We hebben het hele seizoen drie gele kaarten gehad. Eén daarvan was ook nog eens voor een begeleider, voor mij. We speelden altijd avontuurlijk voetbal en hebben in Franio Janas een spits die altijd aanstaat.”