Winkelcentrum Gouweplein. (foto: archief HvH)
Winkelcentrum Gouweplein. (foto: archief HvH)

Gouweplein krijgt een Action

Algemeen 2.763 keer gelezen

Waddinxveen - Het winkelbestand op het Gouweplein wordt uitgebreid met een Action. Wethouder Albert Kerssies heeft bevestigd dat de landelijke winkelketen naar het Waddinxveense winkelcentrum komt.

Ook supermarkt Dirk van den Broek opent een vestiging op het Gouweplein. Het wordt daarmee de vierde supermarkt, na Albert Heijn, Jumbo en Lidl.

Wethouder Kerssies zei dat de belangstelling voor panden de laatste tijd gegroeid is. “De tijd van leegstand is voorbij. De verwachting is dat er eerder een tekort aan winkelpanden gaat komen”, liet hij de gemeenteraad tijdens de commissievergadering weten.
Volgens Kerssies heeft Altera, de eigenaar van het winkelcentrum, aangegeven dat een pand huren op het Gouweplein populair is. Altera koppelde zich onlangs los van ASR. Beide partijen maakten in het verleden een deal waardoor er geen of weinig prikkels waren om leegstaande panden snel te verhuren. De afgelopen jaren voerden de gemeenteraad en het college druk uit op beide partijen. De leegstand in het winkelcentrum was een doorn in het oog van de gemeente. Leegstand paste volgens het college en de raad niet bij een ‘bruisend winkelhart’.

Tienjarig bestaan
Het Gouweplein bestaat in november precies tien jaar. Het plein werd destijds feestelijk geopend door wijlen oud-burgemeester Bert Cremers. (Erik van Leeuwen)