Het eerste en enige vrouwenteam van ASW.
Het eerste en enige vrouwenteam van ASW.

‘Gezelligste club van de regio’ zoekt versterking bij vrouwen

Algemeen 962 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Het voortbestaan van het enige vrouwenteam staat op het spel, maar ASW laat het daar niet bij zitten. De club is ‘op vrouwenjacht’ en organiseert daarom voor komende vrijdag op sportpark De Sniep een ‘ladies night’. “Om te laten zien dat we de gezelligste club van de regio zijn.”

Ze stond jarenlang in het veld, maar sinds dit seizoen staat Joyce Pommerel (46) net buiten het veld als grensrechter van de ASW-vrouwen. Ze heeft geen enkele moeite om de sterke punten van haar team te benoemen. “Wij zijn erg gezellig”, zegt ze. “Vooral de derde helft hebben we goed voor elkaar. We gaan een weekendje weg met elkaar en gaan samen naar festivals.”
Daarom alleen al moet er volgens Pommerel alles aangedaan worden om het team te behouden. “We hebben momenteel twaalf vrouwen, dat is krap. Gelukkig kunnen we regelmatig gebruik maken van meiden van de MO17, dat overigens ook nog meiden zoekt, en af en toe vliegen we iemand in van buiten. Op deze manier kunnen we dit seizoen nog wel uitspelen, maar voor komend seizoen hebben we dringend versterking nodig. Zestien vrouwen zou mooi zijn.”
De prestaties van het team van trainer/coach Alfons Scheurwater lijden in elk geval niet onder de magere bezetting. ASW staat, met nog twee wedstrijden te gaan, tweede. “De kampioen is al bekend, dus we kunnen niet hoger meer eindigen. Vorig seizoen werden we kampioen, maar hebben we afgezien van promotie naar de derde klasse omdat we toen een paar goede spelers zijn kwijtgeraakt.”
Pommerel wil nieuwelingen niet afschrikken. “Je hoeft echt geen Lieke Martens te zijn om bij ons te komen voetballen. Herintreders zijn welkom, maar ook dames die nooit hebben gevoetbald.” ASW biedt een gezellige ambiance met trainingen op dinsdag en donderdag van 20.15 tot 21.30 uur.
Om de aandacht te vestigen op het vrouwen- en meisjesvoetbal organiseert ASW vrijdag de eerste ladies night uit de geschiedenis. In de kantine staan kraampjes met kleding, sieraden en nagellak, er wordt muziek gedraaid en een drankje geschonken.