Treinstation Triangel. (foto: archief Hart van Holland)
Treinstation Triangel. (foto: archief Hart van Holland)

Aantal bushaltes worden uitgebreid in Waddinxveen

Algemeen 2.865 keer gelezen

Waddinxveen - Eind 2024 gaat Qbuzz het busvervoer verzorgen in Waddinxveen. Uit het concept Vervoerplan 2025 blijkt dat oude bushaltes op bedrijventerrein Coenecoop worden gemoderniseerd indien nodig en weer in gebruik worden genomen. Door de gemeente is voorgesteld om nieuwe haltes te maken aan de Coenecoopse zijde van het Station Waddinxveen Triangel. 

Aangezien de gemeente verantwoordelijk is voor de aanleg en onderhoud van bushaltes, betekent dit een investering van 125.000 euro. 

Door haltes te maken in de buurt van station Triangel, krijgen reizigers een snelle overstap op de trein van R-net tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Via de onderdoorgang bij het station zijn de haltes ook makkelijk te bereiken door de bewoners van Park Triangel. Naar verwachting gaan de nieuwe buslijnen vanaf half december 2024 in.

De huidige (niet in gebruik zijnde) haltes ter hoogte van Coenecoop 131 worden niet opnieuw in gebruik genomen. Deze haltes worden gesaneerd. Mogelijk dat de bouwmaterialen nog wel worden gebruikt voor andere haltes.