Het Bruisnest maakt kans op Appeltje van Oranje
Logo hartvanwaddinxveen.nl
De Appeltjes van Oranje is een onderdeel van het Oranje Fonds.
De Appeltjes van Oranje is een onderdeel van het Oranje Fonds. (Foto: Oranje Fonds)

Het Bruisnest maakt kans op Appeltje van Oranje

  •   keer gelezen   Verenigingen

Gouda/Waddinxveen - Het Bruisnest in Gouda, een onderdeel van Stichting Kwintes, maakt kans op een Appeltje van Oranje 2021 (een beeldje en 15.000 euro). Er zijn in totaal 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. 

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar mentale kracht. Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar projecten die ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, zich weer goed voelen. 

Er zijn drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Het project dat de meeste stemmen in de wacht sleept, gaat in elk geval door naar de laatste tien. 

Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen. Stemmen kan tot en met 20 januari.

Veilig
Het Bruisnest in Gouda zegt een veilige ontwikkelplek te bieden om basiswerknemersvaardigheden te ontwikkelen.

“De impact die wij hebben op de vrijwilligers is dat mensen meer verantwoordlijkheden krijgen en worden uitgedaagd om hun ervaring, kennis en kracht te gebruiken”, aldus Yvonne Visser, initiatiefnemer van Het Bruisnest, dat ook een vestiging in Waddinxveen heeft.

Meer berichten