De hangplek bij Coenecoop. (archieffoto Hart van Holland)
De hangplek bij Coenecoop. (archieffoto Hart van Holland)

Nieuwe chillplekken voor jongeren in Waddinxveen

Algemeen 1.578 keer gelezen

Waddinxveen - De gemeente wil jongeren plekken bieden waar zij elkaar kunnen ontmoeten om te kletsen of om een balletje te trappen. In het verleden waren er meerdere van deze plekken, de zogeheten Jongeren Ontmoetingsplekken (JOP’s) maar die bestaan nauwelijks meer. 

De hangplekken bij de Zuidelijke Rondweg en het Gouweplein zijn door de jaren heen verdwenen. De plek bij het Zuiveringspad is volgens de gemeente minder geschikt en dus is er eigenlijk nog maar één locatie die goed wordt bezocht en dat is bij bedrijventerrein Coenecoop (zie foto). 

De gemeente heeft jongeren opgeroepen een vragenlijst in te vullen. In overleg met Gro-up jongerenwerk, boa’s en wijkagenten zijn zes plekken geselecteerd waarop gestemd kon worden in de afgelopen weken. De plekken met de meeste stemmen worden verder uitgewerkt. 

De zes locaties waaraan wordt gedacht, in willekeurige volgorde, zijn: op het speeleiland in Park Triangel, tegenover sporthal De Dreef vlakbij ‘t Gouweplein, in de buurt van de begraafplaats aan de Alberdingk Thijmlaan, vlakbij de Petteplas langs de Esdoornlaan, aan de Wadde tegenover de Bethelschool en vlakbij het tankstation aan de Dreef.