Jesse van Lochem was één van de uitblinkers bij Be Fair.
Jesse van Lochem was één van de uitblinkers bij Be Fair.

Be Fair blijft in de race, ASW verrast

Sport 533 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen - Be Fair en ASW waren op stoom afgelopen zaterdag. Be Fair schoot voor eigen publiek vijfmaal raak tegen Dilettant (5-2), ASW boekte een knappe uitzege bij het hoger geklasseerde NOC Kralingen (1-3).

Be Fair was in de thuiswedstrijd tegen middenmoter Dilettant de betere ploeg, maar kwam op sportpark ’t Suyt wel twee keer op achterstand. Aan beide treffers ging een grove verdedigingsfout vooraf. De eerste tegengoal viel al in de tweede minuut. Nadat Maarten Smit zijn ploeg verdiend naast Dilettant had gezet, herhaalde zich dat aan het begin van de tweede helft (1-2).
Daarna was het Be Fair dat de klok sloeg. Op aangeven van Wilfred Smit maakte Devin Roos de 2-2. Vervolgens gingen de gastheren erop en erover met treffers van Ruben Janssens, Jesse van Lochem en Mike Maljaars. Trainer Robbert Stuut had na afloop vooral lovende woorden voor Nickay Honingh en Jesse van Lochem. “Ze waren met zijn tweeën heer en meester in de as. Ze wisten steeds op de pijnpunten bij Dilettant te drukken.”
Be Fair houdt door de zege de kansen op een plek in de nacompetitie levend. “We hebben het echter niet meer in eigen hand. We zullen derde moeten worden om de nacompetitie te halen”, aldus Stuut.

ASW
ASW heeft in de vijfde klasse nog een kleine kans om de derde periodetitel te winnen, maar trainer Justin Sterk houdt zich daar naar eigen zeggen ‘totaal niet mee bezig’. “De groep ook niet, heb ik het idee. We hebben het er niet over. We blijken prima te gedijen als we zoals nu vrijuit kunnen spelen.”
Waar ASW toe in staat is, bleek bij NOC Kralingen, dat al lange tijd in de top drie staat maar nu moet uitkijken om niet overal naast te grijpen. De Waddinxveners speelden georganiseerd en gedreven. Dat leverde voor rust goals op van Aldin Smaijlovic en Tom de Vos. Luca Troiano miste nog een strafschop, maar revancheerde zich na rust toen hij opnieuw, dit keer bij de stand 1-2, mocht aanleggen vanaf elf meter (1-3).