Dit seizoen doorgebroken: Nickay Honingh.
Dit seizoen doorgebroken: Nickay Honingh.

Be Fair draait spektakelstuk naar z’n hand, ASW speelt Moordrecht in de kaart

Sport 529 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair deed zaterdag aan klantenbinding. Tegen ONA, één van de titelkandidaten in de vierde klasse, bogen de Waddinxveners een 0-2 achterstand om in een 4-3 overwinning.

Daardoor vond Be Fair aansluiting bij de top vier van het klassement. De ploeg van sportpark ‘t Suyt verkleinde de achterstand op ONA (tweede) en Bergambacht (nummer 3), tot respectievelijk vier en drie punten. “We liggen in de race voor de nacompetitie. Dat vind ik een geweldige prestatie”, jubelde trainer Robbert Stuut.
De oefenmeester zei dat hij in de slotfase na de 3-3 hinkte op twee gedachten. “We waren op dat moment al twee keer van een achterstand teruggekomen, van 0-2 naar 2-2 door treffers van Devin Roos en Maarten Smit en van 2-3 naar 3-3. Het is een normale reactie dat je dan wat meer veiligheid inbouwt. Met de staf kwamen we tot de conclusie dat, als we nog iets wilden met het oog op een eventuele deelname aan de nacompetitie, we moesten proberen die winnende te maken.”
Dat twee verse krachten uiteindelijk voor die 4-3 zorgde was geen toeval. Op aangeven van Bart Buijze werd Mike Maljaars de gevierde man. Stuut: “De kracht van dit team is dat we niet een beste elf, maar een beste zestien hebben. Wij worden van wissels nooit slechter en dat zag je ook vandaag weer.”

ASW speelt Moordrecht in de kaart
Waddinxveen - Een slechte eerste helft kwam ASW duur te staan bij Moordrecht. De opgelopen schade bleek maar deels te repareren (3-2).

ASW heeft het de laatste jaren altijd moeilijk in Moordrecht. Vorig seizoen nog gingen de Waddinxveners met 3-1 ten onder. Afgelopen zaterdag sloeg ASW vooral in de eerste helft een slecht figuur. “We waren op de één of andere manier niet scherp. We kwamen overal op het veld te laat. Dat speelde Moordrecht in de kaart”, aldus trainer Justin Sterk, die Moordrecht via Clint Broer en Davey Hehakaja zag uitlopen naar 2-0.

Na de pauze beet ASW feller van zich af en daardoor werd het alsnog een wedstrijd. Na de 2-1 van Luca Troiano hoopten de bezoekers ook de 2-2 te maken, maar het was ook steeds oppassen voor de counters voor de thuisploeg. Via Imre Szambo herstelde Moordrecht de marge van twee treffers. In de slotfase knokte ASW zich via een treffer van clubtopscorer Justin van Holy terug tot 3-2, maar de resterende vier minuten waren te kort om de gelijkmaker te produceren.

Door de nederlaag verdween de laatste hoop van ASW op verlenging van het seizoen. “We hebben vier uit drie in de derde periode. Dan doe je niet mee”, aldus Sterk.