Logo hartvanwaddinxveen.nl
Remko Overdam met de HCW- en waterpolojeugd tijdens de Dynabandworkshop.
Remko Overdam met de HCW- en waterpolojeugd tijdens de Dynabandworkshop. (Foto: Debora de Jong/Ikigrafie)

Uniek experiment HCW en De Gouwe ten einde

  •   137 keer gelezen   Sport

HOCKEY/WATERPOLO
Waddinxveen – In tijden van crisis zijn ook op het sportveld mooie dingen ontstaan. De jeugd van HC Waddinxveen en die van De Gouwe verbroederden op het kunstgras en leerden van elkaars ‘geheimen’.

Door Erik van Leeuwen

De jeugdige waterpoloërs van De Gouwe sloten afgelopen week een periode van ruim twee maanden af waarbij ze voor de ‘landtrainingen’ te gast waren op het complex van hockeyclub Waddinxveen. Trainers Frank de Man (HCW) en Remko Overdam (De Gouwe) kwamen gezamenlijk tot een uniek experiment. 

Als laatste training stond een gecombineerde sessie waterpolo en hockey op het programma. “Hockey en waterpolo zijn totaal verschillende sporten, maar ze hebben als teamsporten ook veel raakvlakken”, aldus Overdam. “Het leek ons wel aardig om die te combineren.” 

De Man traint normaal gesproken met twee andere trainers alle jeugdkeepers van de club. Afgelopen week stonden ze oog in oog met waterpoloërs en hockeyers. Zij moesten geen hockeybal pareren, maar een veel grotere, gele waterpolobal. “Dat werd wel als zeer apart ervaren”, aldus De Man. Overdam leerde de keepers van HCW de fijne kneepjes van het gooien en vangen. “Hockeyspelers zijn dat helemaal niet gewend.” 

Hulp
De bedoeling van De Man en Overdam was om de talenten uit hun comfortzone te halen. Overdam: “Het is altijd goed kennis te maken met andere sporten. Dat gebeurt eigenlijk nooit.” Overdam was HCW dankbaar dat De Gouwe voor de landtrainingen bij de club terecht kon. “Ze zeiden gelijk ja.”

“Logisch”, vond De Man, “het zwembad zat nog op slot en waarom zou je een andere Waddinxveense vereniging niet helpen?” Twee keer in de week werkten de spelers van De Gouwe hun trainingen af. “Die apen vonden het zo leuk dat toen we weer mochten zwemmen, ze graag wilden doorgaan.”

Volgens Overdam heeft De Gouwe de trainingen buiten het water ‘herontdekt’. “We hebben gewerkt aan fitheid en stabiliteit. Voor waterpolo is het belangrijk een sterke romp te hebben.”

Meer berichten