Chef-kok Lucio en eigenaar Marco bij de met hout gestookte oven.
Chef-kok Lucio en eigenaar Marco bij de met hout gestookte oven. Robbert Roos
Advertorial

Ontdek Italië aan de Gouwe bij Ristorante Pizzeria Pomodori Sechi

Zakelijk 3.552 keer gelezen

Goed nieuws voor liefhebbers van de authentieke Italiaanse keuken. Op vrijdag 3 mei opent namelijk het nieuwe Ristorante Pizzeria Pomodori Sechi aan de Nesse 16, direct naast de hefbrug in Waddinxveen. De gerechten worden door de Italiaanse chef-kok volgens origineel recept bereid met verse producten waarbij de bekende Pomodori Secchi tomaten als een rode draad door de menukaart lopen. Eigenaar Marco Sechi en chef-kok Lucio Sciortio en hun team heten je van harte welkom.

Met het openen van het restaurant op deze bijzondere locatie gaat er voor Marco, die zelf in Zevenhuizen woont, een lang gekoesterde droom in vervulling. “Ik had al eerder mijn oog op het pand laten vallen, maar toen was het niet het juiste moment.” Toen het restaurant onlangs opnieuw werd aangeboden besloot hij wel toe te slaan. De Italiaanse keuken is bekend gebied voor de 44-jarige ondernemer, kind van een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder. “Ik draai al jaren mee in de horeca”, vertelt hij enthousiast. “Eerst in de Italiaanse restaurants van mijn vader, de laatste jaren als bartender en barista. Al die tijd droomde ik van een eigen restaurant waarin ik mijn werkervaring en passie voor de Italiaanse keuken kon combineren met het zelfstandig ondernemerschap. Die droom is nu uitgekomen.”

De naam van het restaurant betekent ‘zongedroogde tomaten’ en is een knipoog naar zijn eigen achternaam. “Het verschil zit hem in die ene c”, legt Marco uit. Met het restaurant - met een laagdrempelige prijsstelling, warme inrichting en het echte familiegevoel - richt hij zich op gezinnen met meerdere generaties. “Iedereen is bij ons welkom, of je nu heel jong, of jong van geest bent.”

De gerechten op de kaart – voor een deel bereid in de met hout gestookte oven - zien er allemaal even smakelijk uit. Of je nu kiest voor spaghetti carbonara met spek, ei, pecorino, parmesan en zwarte peper, een smakelijk visgerecht dat is afgemaakt met bottarga die muggine, de entrecote pomodori secchi, pizza pomodori secchi of cannelloni Siciliano. “Onze chef-kok Lucio komt zelf uit Sicilië en weet als geen ander hoe je de gerechten op authentieke wijze moet bereiden. We hebben dezelfde ideeën over het menu en vanaf het eerste moment een goede klik.” Ook de andere medewerkers van het team hebben Italiaans bloed in de aderen. Zo krijg je tijdens je bezoek vanzelf het gevoel dat je in het warme vakantieland op bezoek bent, in plaats van in Waddinxveen.

Het restaurant is van woensdag tot en met zondag geopend van 17.00 tot 22.00 uur. De smakelijke pizza’s en een selectie van de overige gerechten op de kaart kunnen ook afgehaald worden. Tijdens de zomermaanden is het op het terras aan het water goed vertoeven met een lekker glaasje en antipasti terwijl je geniet van langsvarende boten. Het restaurant heeft ongeveer 100 zitplaatsen. Wil je verzekerd zijn van een plekje, reserveer dan telefonisch jouw tafel via 0182 202027of kijk op https://pomodori-sechi.nl/ Je bent van harte welkom.

Authentieke gerechten bij Ristorante Pizzeria Pomodori Sechi
Een smakelijke Cappuchino
Foto: Ristorante Pizzeria Pomodori Sechi
In dit statige pand is het nieuwe restaurant gevestigd.
Een maaltijd zonder wijn is als een dag zonder zon.
Liefde voor tomaten.
Decoratieve wandbeschildering in het restaurant.