Mika Halsey is bezig aan een sterk seizoen voor Be Fair. (foto: archief HvH)
Mika Halsey is bezig aan een sterk seizoen voor Be Fair. (foto: archief HvH)

Be Fair wint weer een ‘finale’ en blijft in race voor nacompetitie

Sport 402 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair blijft in de race voor een nacompetitieticket in de vierde klasse. De formatie van trainer Robbert Stuut omzeilde zaterdag in Bodegraven met Rohda’76 een lastige klip: 0-1.

Door de overwinning houdt Be Fair zicht op de eerste plaats in de derde periode. De Waddinxveners kunnen ook nog via het eindklassement de nacompetitie bereiken, maar dan moet de ploeg nummer drie ONA nog passeren. Het verschil tussen de Goudse ploeg en Be Fair is met nog drie wedstrijden te gaan twee punten.
In de strijd om de derde periode staat Be Fair ook twee punten achter. Koploper Groeneweg komt zaterdag echter naar sportpark ‘t Suyt en Be Fair kan bij winst de koppositie overnemen. “We beschouwen nu elke wedstrijd als een finale. Winnen we, dan gaan we door naar de volgende finale”, zei trainer Robbert Stuut zaterdag na de zwaarbevochten winst op Rohda’76. “Groeneweg verloor zaterdag van Bergambacht en liep een deukje op. Wie weet kunnen we daarvan profiteren.”
Be Fair moest zaterdag alle zeilen bijzetten. Rohda’76 was thuis nog ongeslagen. “Ze maakten het ons erg moeilijk. Ze speelden overal op het veld één tegen één. Het was lastig om onder die druk uit te spelen.”
Doelman Dennis Harteveld moest een paar keer handelend in actie komen. Desondanks had Be Fair het meeste balbezit. “Het was geen goede wedstrijd van onze kant, maar je hebt in een seizoen soms wedstrijden die je op een andere manier moet binnenslepen dan met goed voetbal”, stelde Stuut.
Toen Ruben Janssens in de tweede helft de bezoekers op voorsprong schoot, bekommerde Be Fair zich vooral om een goede verdedigende organisatie. “We voelden dat vandaag het resultaat voorop stond”, zei Stuut. “Normaal spelen we vol op de aanval, maar die aanvallende impulsen hebben we na ons doelpunt maar wat ingedampt.” Het verweer van Rohda’76 werd in de slotfase kleiner, mede door een directe rode kaart. Bij een Waddinxveense uitval werd Devin Roos op harde wijze gestuit. De aanvaller verliet met een enkelblessure het veld.