Logo hartvanwaddinxveen.nl
De landelijke twirlwedstrijd in 2019 in sporthal De Dreef.
De landelijke twirlwedstrijd in 2019 in sporthal De Dreef. (Foto: archief HvH)

Gymvereniging Toos: 'Alleen steun voor aangepaste sporthal'

  •   331 keer gelezen   Sport

Waddinxveen - Gymvereniging Toos zegt ‘in beginsel positief tegenover de realisatie van een nieuwe sporthal te staan’, maar de plannen pas te steunen als er enkele zwaarwegende bezwaren worden weggenomen.

Door Erik van Leeuwen

Het bestuur van de club heeft dat onlangs in een brief aan het college van burgemeester en wethouders laten weten. In de voorliggende plannen voor een hybridehal op sportpark De Sniep ziet Toos een aantal bezwaren waardoor de organisatie ‘van alle wedstrijden in gevaar komt of onmogelijk wordt gemaakt’. 

Tijdens turnwedstrijden heeft Toos te maken met zo’n tweehonderd à driehonderd turners die verdeeld over vier (onder)delen in en uit lopen en zo’n zestig vrijwilligers. Per seizoen organiseert de club in De Dreef een regionale wedstrijd en vaak ook een landelijke wedstrijd. 

Eén keer per jaar vindt ook een twirlwedstrijd plaats met honderdvijftig sporters en dertig vrijwilligers. Toos draagt vijf aandachtspunten aan die betrekking hebben op de organisatie rondom wedstrijden (vloer, kleedkamers, catering). 

Zo schiet de tribunecapaciteit volgens de club ernstig tekort. “Als er per deel zo’n zestig sporters actief zijn en ieder neemt twee bezoekers mee, lopen er op wisselmomenten dus 2x2 bezoekers. In dat geval hebben we minimaal 250 zitplaatsen nodig.” Toos vraagt zich ook af of er voldoende parkeercapaciteit is. 

Resoluut
De club is stellig: “Als niet aan onze aandachtspunten wordt voldaan, dan staat Toos niet achter de bouw van deze hybridehal en kunnen onze wedstrijden en evenementen niet meer doorgaan.”

Naast bovengenoemde aandachtspunten heeft de gym- en turnvereniging ook een aantal algemene punten. Zo is voor de organisatie van een twirlwedstrijd de hoogte van 7,5 meter voldoende, maar is een hogere zaal volgens de club ‘idealer’

Toos wil ook weten of de gemeente in het kader van het lokaal sportakkoord onderzoek heeft gedaan naar een multifunctioneel gebouw. “Waar diverse maatschappelijke organisaties, sport, gezondheid, cultuur en onderwijs, jeugd en andere partijen dichter bij elkaar kunnen komen om zo een beleidsoverstijgende cultuur te ontwikkelen."

Meer berichten