Logo hartvanwaddinxveen.nl
De jeugd van BC Invictus trainde zaterdag voor de laatste keer in Park Triangel.
De jeugd van BC Invictus trainde zaterdag voor de laatste keer in Park Triangel. (Foto: Erik van Leeuwen)

Badmintonners Invictus ongerust over hoogte sporthal

  •   351 keer gelezen   Sport

BADMINTON
Waddinxveen – Badmintonclub Invictus gaat bij het college en de gemeenteraad aandringen op aanpassingen voor de nieuwe sporthal in Waddinxveen. De club is ambitieus, maar vreest dat de promotie naar de eerste divisie verbanning uit Waddinxveen betekent. “Dat kan nooit de bedoeling zijn.”

Door Erik van Leeuwen

Het bestuur van BC Invictus nam onlangs met grote ongerustheid kennis van de plannen voor de nieuwe sporthal. Het college stuurt aan op een nieuwe hal op sportpark De Sniep. “Op zich staan we er neutraal in”, zegt voorzitter Jeroen Grond. “We hebben nog wel wat vragen over de horeca, kleedkamers en de vloer, maar qua locatie zijn we niet tegen. We hebben echter wel grote moeite met de hoogte van de hal.” De voorzitter van de 140 leden tellende club drukt zich nog voorzichtig uit.

Volgens de plannen wordt de hal zevenenhalf meter hoog. Voor BC Invictus heeft dat grote consequenties. “De Duikelaar is onze thuisbasis, daar trainen en spelen we en hebben we ook de met basketbalvereniging Bouncers gedeelde bar. Ons jaarlijkse toptoernooi zijn we verplicht om in een hal af te werken waar de hoogte minimaal negen meter is. De Dreef voldoet daaraan. Ook als je met je eerste team in de eerste of eredivisie speelt moet je voldoen aan de eisen van een hal van minimaal negen meter hoogte.” 

En daar wringt dus de schoen, al speelt Invictus nog geen eerste divisie. “Maar we hebben ambities. Het afgelopen seizoen zijn we tweede geworden in de tweede divisie en het is heel reëel dat we binnen één of twee jaar naar de eerste divisie promoveren.” Secretaris Ellen Kranendonk vult aan: “Een jaar of vijf, zes geleden hebben we zelfs in de eredivisie gespeeld. We zijn bekend met het niveau en bouwen geen luchtkastelen.”

Als Waddinxveen kiest voor de hybride sporthal met beperkte hoogte, dan heeft dat grote gevolgen voor Invictus. De hoofdmacht zal dan z’n thuiswedstrijden elders, buiten de gemeentegrenzen, moeten spelen. Grond: “Dat lijkt me onwenselijk. Het betekent gezichtsverlies voor Waddinxveen.” Kranendonk: “We moeten dan naar een sporthal in Alphen of Gouda verkassen. Dan wordt de club gesplitst. Dat zou heel jammer zijn.”

Klem
Volgens Grond blokkeert de eventuele nieuwe hybridehal de ambities. “De raad neemt straks geen licht besluit. Bouw je de hybridehal, dan zet je jezelf wel klem voor de komende dertig, veertig jaar.” Grond vindt het sowieso jammer dat Invictus laat is betrokken bij de plannen. “We willen daar ook niet te veel over zeuren, maar ik vind wel dat er rekening moet worden gehouden met onze wensen voor de toekomst. Nu kan het nog, als die hal er staat zijn we met z'n allen te laat.”

De voorzitter vindt de komst van een hal die aan alle eisen voldoet, dus ook aan die van het badminton, belangrijker dan de vijfduizend euro die de club door het coronavirus verloor. “Dat geld, daar komen we wel overheen. Echt verdrietig worden we als er straks een gemankeerde hal wordt neergezet waarmee wij niks kunnen.”

Invictus sloot zaterdag het seizoen 2019-2020 af. Dat gebeurde op het sportveld in het Park Triangel. De afgelopen weken trainde de jeugd daar onder leiding van trainers Stan de Lange en Coen Aalders.

Meer berichten