Artist impression van de hybride sporthal.
Artist impression van de hybride sporthal. Foto: impressie

Hybride sporthal voor Waddinxveen

Algemeen 974 keer gelezen

Waddinxveen - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen stelt de gemeenteraad voor om te kiezen voor de bouw van een hybride hal bij De Sniep met drie gymzalen. De bedoeling is dat sporthal De Dreef en de twee gymzalen bij het Coenecoop College dan worden gesloopt.

Belangrijk argument is dat bij dit scenario het meest efficiënt gebruik gemaakt wordt van de gebouwen van de gemeente. Op 8 juli maakt de gemeenteraad een definitieve keuze, want er zijn meerdere scenario's bedacht. Dit staat in het Uitvoeringsprogramma Maatschappelijk Vastgoed dat op 2 juni door het college is vastgesteld. 

Een hybride hal is een sporthal zonder eigen kleedkamers en horeca. Het is de bedoeling dat via een gang de hal wordt verbonden aan de bestaande horeca en kleed- en doucheruimten van voetbalclub ASW. De hybride hal komt bij sportpark De Sniep op het speelveld tussen het zwembad en het kleed- en douchegebouw van ASW. 

Voordelen
Het krijgt een vloeroppervlakte van 48 x 28 meter en wordt 7,5 meter hoog. Aan de lange kant van de hal komen een tribune en bergingen. De hybride hal zal worden verwarmd met restwarmte van het zwembad. Het college meent dat een hybride hal met drie gymzalen de meeste voordelen biedt.

Zo wordt het meest efficiënt gebruik gemaakt van de gebouwen van de gemeente, voldoet een hybride hal aan de normen voor breedtesport, met een hybride hal op sportpark De Sniep wordt de sport in Waddinxveen nog meer geconcentreerd en ook niet onbelangrijk: het plan is financieel haalbaar.

Overigens staan in het Uitvoeringsprogramma Maatschappelijk Vastgoed meer plannen. Zo is het de bedoeling dat sportzaal Groenswaard in 2024 gerenoveerd wordt en sportzaal De Duikelaar in 2025. Renovatie is nodig om deze zalen te verbeteren, duurzamer te maken en hoge onderhoudskosten te voorkomen. Bij de uitvoering van het programma wordt uiteraard overlegd met de gebruikers, huurders en maatschappelijk instellingen die gebruik maken van de gebouwen.