Logo hartvanwaddinxveen.nl
Waddinxvener Martijn Peters verlengt zijn contract bij vv Moerkapelle.
Waddinxvener Martijn Peters verlengt zijn contract bij vv Moerkapelle.

Derde jaar voor Martijn Peters bij Moerkapelle

  •   101 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Martijn Peters staat ook komend seizoen aan het roer bij Moerkapelle. Voorzitter Martien Zijderhand maakte zaterdag bekend dat de club en de Waddinxveense trainer elkaar gevonden hebben in een nieuwe verbintenis voor een jaar.

Door Erik van Leeuwen

Het huidige contract van de 40-jarige Peters loopt nog tot komende zomer. De Waddinxvener had eerder al laten weten het naar zijn zin te hebben in Moerkapelle. "Als club luister je vooral naar de geluiden in de spelersgroep", reageert voorzitter Martien Zijderhand. "Die waren positief. Gelukkig zag Martijn het ook zitten om nog een jaartje door te gaan."

Voor Peters is Moerkapelle de eerste job als hoofdtrainer. Hij was eerder trainer van Be Fair 2 en was daarnaast actief in de jeugd bij Excelsior in Rotterdam. "Het is altijd een gok, je weet nooit of je als trainer de goede keuze maakt", zegt Peters. "Ik heb wel goed gekeken naar het instapmoment. Die was bij Moerkapelle niet ongunstig", doelt hij op de situatie ruim anderhalf seizoen geleden. Moerkapelle had een matig seizoen achter de rug. "Daardoor waren de verwachtingen niet echt hoog."

Toen hij bij Moerkapelle instapte wist Peters ook dat er een goede jeugdlichting aan zat te komen. "De mogelijkheid om te vernieuwen was er ook. Dat is ook wat er de afgelopen anderhalf seizoen is gebeurd: we hebben een veel bredere basis gekregen."

De prestaties werden in het eerste seizoen snel beter. Peters: "Ik heb me in het begin vooral beziggehouden met een goede organisatie. Dat begint met de verdediging. Toen dat was gelukt hebben we het accent verlegd naar aantrekkelijk en aanvallend voetbal. De rek is er nog lang niet uit en daarom ook ben ik blij met mijn contractverlenging. Los van het voetbal-inhoudelijke is Moerkapelle gewoon een prettige club met fijne vrijwilligers en mensen. Dat is ook veel waard. Ik hoef me nooit zorgen te maken over organisatorische zaken." Moerkapelle staat momenteel zesde in 4C. Zijderhand hoopte destijds bij de aanstelling van Peters dat de jonge trainer voor een fris en nieuw elan zou zorgen binnen de selectie. "Dat is gebeurd. Natuurlijk willen we nu meer. De ambitie is om het steeds beter te doen."

Meer berichten