José Versluis (links) en Marian van der Zwan.
José Versluis (links) en Marian van der Zwan. Foto: pr

Powervrouwen # 11 en 12: José Versluis en Marian van der Zwan

Human Interest 723 keer gelezen

Na een oproep van de gemeente aan inwoners om lokale ‘powervrouwen’ in het zonnetje te zetten op Internationale Vrouwendag op 8 maart, werden 30 gegadigden naar voren geschoven, onder wie José Versluis (61) en Marian van der Zwan (65).

Versluis en Van der Zwan kennen elkaar van de kerk. Ze hebben samen in coronatijd een soep- en een pannenkoekenactie op touw gezet. “Alles lag door corona op zijn gat en er waren nauwelijks meer contactmomenten, dat voelde niet goed”, vertelt Versluis. 

“Marian en ik hebben het plan opgevat om onze gemeenteleden te vragen soep te koken voor tien personen. Iedereen die soep wilde, gemeentelid of niet, mocht zich aanmelden. Uiteindelijk hebben we soep gebracht op 300 adressen. Dat was zo gaaf! Het is zo fijn als je iets voor andere mensen kunt doen. Sommige mensen waren alleen al blij om even een praatje te kunnen maken. De soep werd aangeleverd in een speciale beker die mensen zelf op konden warmen. In februari, ook zo’n saaie maand, hebben we nog eens zo’n actie gedaan, maar dan met pannenkoeken.”

Bescheiden zegt ze dat ze er geen bloemetje voor had hoeven krijgen. “We doen het voor de mensen, dat voelt goed.”

Wie zij een powervrouw vindt? “Marian. Zij doet alles in haar eentje. Op de zondagochtend is ze om 8.00 uur al aan het soppen in de Ontmoetingskerk: de microfoon, de stoelen.”

Lees hier het verhaal over powervrouw # 10.