Raadslid Nikki ten Zijthoff bij de jongerendag in het gemeentehuis.
Raadslid Nikki ten Zijthoff bij de jongerendag in het gemeentehuis. Foto: pr

Powervrouw # 10: Nikki ten Zijthoff

Human Interest 844 keer gelezen

Na een oproep van de gemeente aan inwoners om lokale ‘powervrouwen’ in het zonnetje te zetten op Internationale Vrouwendag op 8 maart, werden 30 gegadigden naar voren geschoven onder wie raadslid Nikki ten Zijthoff (34 jaar). 

Ze is al ruim drie jaar raadslid voor de PvdA/GroenLinks. Ze weet dat de vrouwelijke collegeleden al jarenlang de ambitie hebben om elk jaar aandacht te besteden aan Internationale Vrouwendag. “Dat vind ik ook leuk. Ook fijn dat we in Waddinxveen best veel vrouwelijke wethouders hebben en vrouwelijke raadsleden.” 

Eigenlijk vindt ze alle vrouwen ‘powervrouwen’. “Ik had het toevallig onlangs nog met mijn dochter (9 jaar) over Máxima die maandag jarig was en waarvan zij niet begreep dat daar zoveel aandacht voor was. Als je het hebt over powervrouwen! Ik heb haar uitgelegd dat Máxima iemand is die de monarchie hoog houdt, maar ook nog moeder is van drie dochters en niet alleen naast haar man staat, maar zelf ook veel werkt. Zo kwamen we uit bij vrouwenrechten en het feit dat vrouwen in veel gevallen nog harder moeten lopen dan mannen.”

Lees hier het verhaal over powervrouw # 9.