Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Jolanda Zwijnenburg ontving een bloemetje van de wethouder op Internationale Vrouwendag.</p>

Jolanda Zwijnenburg ontving een bloemetje van de wethouder op Internationale Vrouwendag.

(Foto: pr)

Powervrouw # 9: bezige bij Jolanda Zwijnenburg

  •   keer gelezen   Human Interest

Na een oproep van de gemeente aan inwoners om lokale ‘powervrouwen’ in het zonnetje te zetten op Internationale Vrouwendag op 8 maart, werden 30 gegadigden naar voren geschoven onder wie Jolanda Zwijnenburg (43 jaar). In deze rubriek aandacht voor haar.

Eigenlijk vindt Jolanda Zwijnenburg uit Waddinxveen al haar vriendinnen wel ‘powervrouwen’. “Ik had hen net zo goed kunnen nomineren in plaats van andersom. Wij proberen allemaal alle ballen hoog te houden.”

Zelf is ze moeder van drie kinderen, runt haar man acht brillenzaken waarvan zij de administratie doet en is ze al jarenlang actief als vrijwilliger bij de plaatselijke basketbalvereniging The Bouncers. “Vroeger gaf ik zelf trainingen en mijn man ook, daar kennen we elkaar ook van. Maar ik ben daar inmiddels mee gestopt. Nu ben ik nog wel actief voor de vereniging in verband met de grote clubactie.”

Ze is gek op sport en draagt dat ook uit en haar arbeidsethos is: hard werken. “Zelfs onze kinderen werken mee in het bedrijf. Ik zie overigens al mijn vriendinnen hetzelfde doen of die werken nog harder. Ik probeer nog wel tijd voor mezelf in te ruimen en ook voor mijn man en mij. Ik ben eigenlijk niet anders gewend dan alles draaiende te houden.”

Ze lijkt er ook niet onder te lijden. Zo energiek als Zwijnenburg telefonisch klinkt, zo actief is deze bezige bij ook.

Meer berichten