Maik Hoogendoorn speelde een ijzersterke wedstrijd.
Maik Hoogendoorn speelde een ijzersterke wedstrijd.

Met masterclass verdedigen zet Korbis Refleks aan de kant

Algemeen 664 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – Korbis had zaterdag een glansdebuut in de veldovergangsklasse. Met een masterclass verdedigen werd het Rijswijkse Refleks op eigen veld met 16-7 aan de kant gezet.

Het was sowieso een mooie dag voor Korbis, want voor het eerste historische treffen in de overgangsklasse – de hoofdmacht speelde nog nooit op dat niveau – tekende de ‘nieuwe’ technische staf de contracten voor komend seizoen. Met de aanstelling van oud-spelers Rick Hagen en Remco Sliedrecht kiest Korbis voor een natuurlijke opvolging van Jan-Willem Hofman, de clubman die de afgelopen drie seizoenen aan het roer stond van Korbis 1. Met Mels Graveland als trainer en coach van het tweede team heeft de club een staf, bestaande uit drie man, die volledig voortkomt uit de eigen gelederen. “Er was binnen de selectie veel draagvlak voor Rick en Remco”, zei voorzitter Peter Sliedrecht. “Wij zien hun aanstelling als voortzetting van het proces dat drie seizoenen geleden in gang is gezet. We stonden er toen met de selectie niet geweldig voor. We hebben intussen stappen gezet en hopen dat ook in het vervolg te doen.”
Sliedrecht had zijn woorden nog niet uitgesproken of Korbis 1 behaalde tegen Refleks de eerste zege in de overgangsklasse. “Het is altijd fijn om de eerste wedstrijd van een nieuwe competitie te winnen, maar nu helemaal”, zei trainer/coach Jan-Willem Hofman, die zich met zijn team ten doel heeft gesteld om zich in de overgangsklasse te handhaven. Daarvoor moeten de Waddinxveners of tweede worden of bij de beste vier nummers drie van de acht overgangsklassen eindigen. Hofman denkt dat Korbis een punt of zes, zeven nodig zal hebben.

De zege was vooral ook goed voor het zelfvertrouwen. Waar de verdediging in de zaal nog flinke gaten vertoonde, was deze tegen Refleks waterdicht. De eerste helft was zelfs foutloos (7-0), waardoor Korbis zonder zelf een topscore neer te zetten zonder al te veel moeite de winst kon binnenhalen. “Die nul halverwege was uniek en dat mochten we vieren heb ik in de rust gezegd. We verdedigden op een geweldige manier.”