De Vredenburghlaan is alweer een paar weken in gebruik.
De Vredenburghlaan is alweer een paar weken in gebruik. Foto: Myriam Dijck

Vredenburghlaan ook aangelegd met foute grond?

Algemeen 457 keer gelezen

Waddinxveen - Frans Schwiebbe van het CDA heeft in een brief aan het college van burgemeester en wethouders de vraag gesteld of de Vredenburghlaan mogelijk ook is aangelegd met vervuilde grond.

Onlangs werd de Vredenburghlaan vervroegd opgeleverd en officieel geopend; dat wil zeggen het eerste gedeelte van de nieuwe randweg van Waddinxveen.

Het CDA wijst erop dat de raad onlangs het bericht van de gemeente ontving dat bij de aanleg van de Moordrechtboog thermisch gereinigde grond is gebruikt van het bedrijf ATM, maar dat die grond mogelijk toch verontreinigd was bij gebruik. Bij aanleg van de Vredenburghlaan is ook thermisch gereinigde grond gebruikt en dus vraagt de partij zich af of er hier ook iets niet goed is gegaan.

Het CDA wil weten welk bedrijf deze grond heeft geleverd en in hoeverre de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) toeziet op voorwaarden die gesteld worden aan gebruikte grond. 

Het college had eerder al aangegeven met de provincie en de ODMH in gesprek te gaan over de Moordrechtboog. Het CDA gaat ervan uit dat ook de Vredenburghlaan nu in deze gesprekken wordt meegenomen.