Wethouder Schippers en gedeputeerde Vermeulen bij de opening van de Vredenburghlaan op woensdag 21 april.
Wethouder Schippers en gedeputeerde Vermeulen bij de opening van de Vredenburghlaan op woensdag 21 april. Foto: Provincie Zuid-Holland

Vredenburghlaan sneller opgeleverd: nu al in gebruik

Algemeen 688 keer gelezen

Waddinxveen - “Soms zit het mee en soms zit het tegen. Bij de Vredenburghlaan zat het mee, waardoor de weg nu al open is.” Zo reageerde communicatieadviseur Menno Zijlstra van de provincie Zuid-Holland op het bericht dat het eerste gedeelte van de nieuwe randweg van Waddinxveen vervroegd is opengesteld.

Myriam Dijck

De Vredenburghlaan loopt van de Moordrechtboog via een verkeersplein met de Beijerincklaan naar de Zesde Tochtweg. Het is onderdeel van het project ‘N207-Zuid’: een nieuwe randweg aan de westkant van Waddinxveen.

Volgens de planning zou de Vredenburghlaan, het eerste deel van dit project, pas medio 2021 opgeleverd worden. In maart en april werden verschillende werkzaamheden nog meerdere keren uitgesteld vanwege het slechte weer. Ondanks deze tegenslag kon de weg eerder in gebruik worden genomen dan gepland.

De laatste werkzaamheden werden op woensdag 21 april uitgevoerd. De Beijerincklaan was die dag grotendeels afgesloten. Wethouder Kirsten Schippers en gedeputeerde Floor Vermeulen waren later die dag bij de openstelling van de weg.

De weg van ongeveer twee kilometer lang moet voor minder verkeer op de lokale wegen van Waddinxveen zorgen. Het maakt - met de nog aan te leggen Bentwoudlaan en de Verlengde Beethovenlaan - deel uit van de randweg Waddinxveen. De A12, A20 en Glasparel+ worden hierdoor beter bereikbaar. De Vredenburghlaan heeft als wegnummer N457, net als de Moordrechtboog, waar de weg op aansluit.