Voorgoed afscheid nemen van hotel-restaurant De Unie.
Voorgoed afscheid nemen van hotel-restaurant De Unie. Foto: Nicole Lamers

Doek dan toch gevallen voor De Unie: ‘De droom is voorbij’

Algemeen 1.506 keer gelezen

Waddinxveen - In september 2020 was Linsey Hierck, naar eigen zeggen, de gelukkigste vrouw op aarde. Ze had jarenlang als leidinggevende gewerkt in hotel-restaurant De Unie vlakbij de hefbrug in Waddinxveen en wist na het faillissement van het hotel overeenstemming te bereiken met de verhuurder van het pand en wilde het hotel nieuw leven inblazen. Toen kwam de tweede coronalockdown, gevolg: De Unie moest weer op slot.

Nicole Lamers

“Ik heb het echt niet aan zien komen, die tweede lockdown. In september was alles open en heb ik mijn handtekening gezet.” Hierck was jarenlang werkzaam geweest bij De Unie en was verknocht aan het hotel-restaurant. “Maar in drie à vier weken tijd sloeg alles om en ging Nederland weer opnieuw op slot. Als ik dat van tevoren had geweten, was ik er later in gestapt. Nu is de droom voorbij. Mijn huurbaas heeft te kennen gegeven dat hij het pand gaat verkopen. Hij ziet er geen brood meer in en dat begrijp ik. Het hotel krijgt een andere bestemming. Meer wil ik er niet over zeggen.”

Deze week is ze nog bezig met alles opruimen en afsluiten. Ze heeft De Unie in leven proberen te houden met het bezorgen en bereiden van maaltijden. “Maar De Unie is een heel groot pand, het was gewoon niet op te brengen.”

In november vorig jaar zou ze open zijn gegaan, maar corona gooide roet in het eten en nu is haar droom voorbij. “Als ik een paar ton had gehad, had ik De Unie gekocht, maar die heb ik helaas niet. Wat ik nu ga doen? Weet ik nog niet. Eerst maar even de rust nemen om dit avontuur te verwerken. Gelukkig ben ik er wel goed uitgekomen met mijn huurbaas en kom ik uiteindelijk wel weer boven jan.”

Geschiedenis
De geschiedenis van de Unie gaat terug tot het jaar 1683 toen Leendert Jansz van de Winden een herberg bezat aan de Waddinxveense hoge brug.

Uit het jaar 1724 stamt een verkoopakte waaruit blijkt dat Arij Slinger voor 4300 gulden ‘het kookhuis’ verkocht aan Leendert Brugman. Daarna heeft het hotel nog vele eigenaren, een verhuizing en verbouwingen gekend.