Linsey Hierck staat te boek als de nieuwe eigenaar-directeur van hotel-restaurant De Unie.
Linsey Hierck staat te boek als de nieuwe eigenaar-directeur van hotel-restaurant De Unie. Foto: archief

De Unie toch weer nieuw leven ingeblazen

Algemeen 701 keer gelezen

Waddinxveen - Het staat zwart op wit op haar eigen facebookpagina: Linsey Hierck noemt zich sinds 19 september de nieuwe eigenaar-directeur van hotel-restaurant De Unie aan Kerkweg-Oost, vlakbij de hefbrug. 

In augustus werd door curator René Mons nog bekendgemaakt dat er geen doorstart zou zijn van het failliete bedrijf. “Wel werd met de verhuurder van het pand overeenstemming bereikt over de activa en wilde de verhuurder zelf nog op zoek gaan naar een exploitant. Mons: “Kennelijk is dat dus gelukt.” 

De geschiedenis van het hotel/restaurant gaat terug tot het jaar 1683 toen Leendert Jansz van de Winden een herberg bezat aan de Waddinxveense hoge brug. Uit het jaar 1724 stamt een verkoopakte waaruit blijkt dat Arij Slinger voor 4300 gulden het kookhuijs verkocht aan Leendert Brugman. Daarna heeft het hotel nog vele eigenaren gekend. 

Het is ook noodgedwongen verhuisd toen de Waddinxveense hefbrug in 1934 werd gebouwd. De laatste verbouwing vond een kleine 40 jaar geleden plaats, toen werd het complex met tien hotelkamers (aan) gebouwd.