Waddinxveen niet blij met uitbreiding tuincentrum
Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Pixabay

Waddinxveen niet blij met uitbreiding tuincentrum

  •   keer gelezen

Waddinxveen – De voorgenomen uitbreiding van tuincentrum Van der Spek aan de Bredeweg, net over de grens van Zuidplas, roept weerstand op in Waddinxveen. Ondernemersvereniging OPW is tegen, maar ook de gemeente heeft twijfels.

Door Erik van Leeuwen

Het college van burgemeester en wethouders in Zuidplas besloot onlangs groen licht te geven voor de uitbreidingsplannen van het tuincentrum, ondanks een negatief advies van de detailhandelscommissie van de provincie Zuid-Holland. De gemeenteraad van Zuidplas moet begin volgende maand nog wel eerst het bestemmingsplan goedkeuren voordat de forse uitbreiding kan plaatsvinden.

Wethouder Martijn Kortleven zegt onlangs zijn zorgen te hebben overgebracht aan de verantwoordelijke wethouders in Zuidplas, Jan Hordijk (ruimte) en Jan Willem Schuurman (verkeer). “Wij als gemeente gaan niet over concurrentie, maar we hebben ook onze bedenkingen bij wat voor spullen er straks extra verkocht worden. We kunnen constateren dat dezelfde zaken ook in Waddinxveen aangeboden worden. Het tuincentrum beweert dat er ruimte is voor een marktaandeel”, aldus de Waddinxveense wethouder. 

Op dit moment wordt nog gewerkt aan een detailhandelsstructuurvisie voor Midden-Holland, maar omdat deze nog niet is vastgesteld, kan dat instrument niet door Waddinxveen gebruikt worden om de forse ontwikkeling tegen te houden.

De gemeente kijkt vooral naar de verkeersafwikkeling bij de rotondes aan de Bredeweg. “Er is een mobiliteitsonderzoek uitgevoerd. Dat is in onze ogen onvolledig, omdat niet alle toekomstige ontwikkelingen zijn meegenomen. De Glasparel is niet af. Wij vermoeden dat de verkeersdruk fors zal toenemen. Dat kan ook niet anders, want het tuincentrum wordt vele malen groter en er komen enorm veel parkeerplaatsen bij.”

Kortleven gaf ook aan dat Waddinxveen een zienswijze zal indienen, zodra het bestemmingsplan er is.

Meer berichten