Illegale praktijken op bedrijventerrein Coenecoop
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Illegale bewoning in bedrijfspand.</p>

Illegale bewoning in bedrijfspand.

(Foto: gemeente)

Illegale praktijken op bedrijventerrein Coenecoop

  •   keer gelezen

Waddinxveen - De gemeente maakte deze week pas bekend dat op dinsdag 3 november een onderneming op bedrijventerrein Coenecoop is betrapt op illegale bewoning en illegale tewerkstelling.

Op verzoek van de gemeente en onder aansturing van het Haags Economisch Interventieteam (HEIT) werd een controle uitgevoerd door de politie, samen met de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH).

Al eerder dit jaar, in februari, werd hetzelfde bedrijf betrapt op soortgelijke feiten. Daarna heeft de ODMH namens de gemeente een last onder dwangsom opgelegd van 50.000 euro aan de eigenaar. Ook de Inspectie SZW heeft een boeterapport opgesteld vanwege de illegale tewerkstelling in de onderneming.

Het interventieteam (HEIT) is gespecialiseerd in het aanpakken van oneerlijke concurrentie. Dit gebeurt door het uitvoeren van controles in de hele regio, na meldingen over malafide bedrijvigheid. HEIT is een samenwerkingsverband tussen diverse gemeenten, politie, belastingdienst, douane, inspectie SZW, UWV, omgevingsdiensten en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).

Meer berichten