De Henegouwerweg staat bekend als zeer gevaarlijk.
De Henegouwerweg staat bekend als zeer gevaarlijk. Foto: archief HvH

Wethouder niet onwelwillend tegenover onafhankelijk onderzoek Henegouwerweg

Algemeen 474 keer gelezen

Waddinxveen – Er komt mogelijk een onafhankelijk onderzoek naar de verkeerssituatie aan de Henegouwerweg. Wethouder Kirsten Schippers heeft toegezegd daarover met bewoners in gesprek te gaan.

Door Erik van Leeuwen

Een bewonerscomité maakt zich al enige tijd sterk voor aanpassingen aan de weg, die als zeer gevaarlijk geldt. De weg valt onder beheer van de provincie, maar brieven naar en gesprekken met het provinciebestuur hebben tot op heden niets opgeleverd. Het geduld van de bewoners begint steeds meer op te raken.

De bewoners lieten onlangs in een mail weten zich niet serieus genomen te voelen. "Zij hebben het idee dat de gedeputeerde het probleem niet echt wil aanpakken", aldus PCW-raadslid Jannes Berghout.

"Het bewonerscomité kan niet begrijpen waarom de beleidsbepalende personen vast blijven houden aan de snelheid van maximaal tachtig kilometer per uur die op de weg geldt, zonder feitelijke motivatie en daarmee een zware verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van verkeersveiligheid."

'Impasse doorbreken'
Om eindeloos discussiëren te voorkomen, zouden de bewoners graag zien dat er een onafhankelijk onderzoek komt door Veilig Verkeer Nederland en de CROW; het kennisinstituut voor infrastructuur. "Het zou de impasse die er nu is, kunnen doorbreken", aldus Berghout, die wethouder Schippers dan ook vroeg of ze iets voelde voor een dergelijk onderzoek.

De wethouder liet weten dat serieus te bekijken. "Ik wil wel eerst duidelijk hebben welk doel de bewoners met dit onderzoek beogen. Er zijn al heel veel cijfers bekend, maar ik ben bereid dat gesprek aan te gaan en de uitkomsten daarvan terug te koppelen naar de raad."

Schippers zegt dat ze regelmatig de situatie van de Henegouwerweg aankaart bij gedeputeerde Floor Vermeulen van Verkeer.