Logo hartvanwaddinxveen.nl
De N207 werd door de ANWB bestempeld als 'een van de gevaarlijkste wegen van Zuid-Holland' . (archief HvH)
De N207 werd door de ANWB bestempeld als 'een van de gevaarlijkste wegen van Zuid-Holland' . (archief HvH)

Wethouder: 'Henegouwerweg/N207 staat bovenaan agenda'

  •   245 keer gelezen

Waddinxveen – Wat betreft wethouder Kirsten Schippers heeft de verkeerssituatie op de Henegouwerweg/N207 'prioriteit' en staat dit onderwerp 'bovenaan de agenda." Ze zei dit bij de raadsvergadering op woensdag 11 december.

Door Erik van Leeuwen

Schippers reageerde daarmee op de kritiek van bewoners die onlangs lieten weten zich niet serieus genomen te voelen door de provincie. Aan de weg, eigendom van de provincie, zou volgend jaar groot onderhoud worden gepleegd, maar dat is met een jaar uitgesteld. Bewoners vinden dat niet te rijmen met de weginrichting die in hun ogen levensgevaarlijk is. Cijfers tonen aan dat het de gevaarlijkste weg van Waddinxveen is. Het aantal ongelukken is de laatste jaren fors toegenomen.

Schippers zei woensdag dat ze die ochtend een gesprek had gehad met de bewoners. "Ik kan mij hun ongerustheid heel goed voorstellen. Ik heb echter geen concrete voorstellen kunnen doen, want ik wil geen valse verwachtingen wekken." De oplossing zal van de provincie moeten komen. "Ik ga bij de gedeputeerde nogmaals aandringen op maatregelen." Volgens haar hadden er al maatregelen genomen moeten zijn bij de zogenaamde 'knik' in het fietspad. "Dat heeft echter vertraging opgelopen door het plaatsen van een damwand in De Gouwe. En als je iets in het water gaat doen, komt het hoogheemraadschap ook om de hoek kijken."
PCW-raadslid Jannes Berghout vindt het allemaal te lang duren. "Zeven maanden geleden hebben we als raad een motie aangenomen. De weg is levensgevaarlijk." Hij vindt dat het vertrouwen van de bewoners in de overheid is beschadigd. "Er is nu een soort status quo. Wellicht dat de wethouder bij de provincie een doorbraak kan forceren."

In reactie op de brief van de teleurgestelde bewoners liet een woordvoerder van de provincie eerder al weten dat er wel maatregelen genomen gaan worden door de provincie waardoor de N207 een 'meer landelijke uitstraling' moet krijgen.

Meer berichten