Logo hartvanwaddinxveen.nl
(foto en tekst: Nicole Lamers)
(foto en tekst: Nicole Lamers)

Diensten werken samen bij grote verkeerscontrole A12

  •   474 keer gelezen

Waddinxveen/Zuidplas - Bij een grootscheepse controle van de politie en instanties als de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Belastingdienst, zijn donderdag 16 januari 97 voertuigen gecontroleerd.

De voertuigen werden door motoragenten van de A12 geplukt en naar een terrein aan de Logistiekweg in Waddinxveen geloodst waar diverse zaken werden gecontroleerd.

Er werden 38 bekeuringen uitgeschreven waarvan de meeste voor het rijden zonder rijbewijs of waarbij iets mis was met de banden of de verlichting van de auto. Twee personen zijn aangehouden waarvan één nog een gevangenisstraf moet uitzitten en één die niet voldeed aan de uitlevering van drugs.

Er is door de politie één wapen in beslag genomen en één bestuurder heeft de rekening betaald van een tankstation waar hij was weggereden zonder te betalen. Ook zijn boetes geïnd die nog niet betaald waren waarvan de hoogste 1586 euro was. Van deze bestuurder is ook het voertuig in beslag genomen.

De belastingdienst deed dat maar liefst 15 keer op deze avond; een auto in beslag nemen. De voertuigen werden ter plaatse weggetakeld. Daarnaast hebben zij ruim 15.000 euro aan betalingen geïnd.

Lees een reportage van de controle in Hart van Holland van woensdag 22 januari

Meer berichten