Logo hartvanwaddinxveen.nl
In Moordrecht zijn 4 bushokjes gesneuveld aan de Koningin Julianastraat en Land voor Water. (foto: Erik van Leeuwen)
In Moordrecht zijn 4 bushokjes gesneuveld aan de Koningin Julianastraat en Land voor Water. (foto: Erik van Leeuwen)
Vuurwerkverbod

Hulpdiensten: 'druk maar ontspannen jaarwisseling'

  •   285 keer gelezen

Regio – Volgens de Veiligheidsregio Hollands Midden is de jaarwisseling 'druk, maar relatief ontspannen verlopen'. In Waddinxveen en Zuidplas waren er in totaal 13 incidenten waarbij de politie betrokken was, veel minder dan een jaar geleden.

In een persbericht schrijft de veiligheidsregio dat er in Waddinxveen slechts 4 jaarwisseling gerelateerde incidenten waren en in Zuidplas 9. Vorig jaar waren de aantallen veel hoger: 22 in Waddinxveen en 25 in Zuidplas.

In de regio Hollands Midden hebben zich geen grote of bijzondere incidenten voorgedaan. Wel is de brandweer een aantal keren gealarmeerd voor gebouw- en voertuigbranden. In alle gevallen was de situatie snel onder controle. De politie heeft diverse aanhoudingen verricht voor het afsteken van (illegaal)vuurwerk, vernielingen, mishandeling en bedreiging.

Ongeregeldheden

In Waddinxveen raakte een agent op oudejaarsavond licht gewond. Hij liep af op een groep jongeren die stond op het Raadhuisplein. Volgens de politie rende de groep jongeren weg, waarop de agent de achtervolging inzette. Daarbij kreeg de agent een duw waardoor hij ten val kwam. Hij is behandeld aan zijn verwondingen, maar hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Brandmeldingen

De brandweer in Waddinxveen kreeg 6 meldingen binnen voor container- en kleine (afval)branden en 1 melding voor een gebouwbrand. Een vreugdevuur aan de Sterrenlaan moest geblust worden en er was afval op een bankje aan de Werumeus Buninglaan in brand gestoken. Verder rukte de brandweer rukte uit voor een gebouwbrand op de kruising van de Jan Dorrekenskade-Oost met de Zuidkade. Tijdens de jaarwisseling 2018-2019 kreeg de brandweer er 3 meldingen.

In Zuidplas kreeg de brandweer 3 meldingen binnen, waarvan 2 voor een gebouwbrand. In een pand aan de Kleinpolderlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel stond een tafel in brand die geblust moest worden. Het is niet bekend of dit door vuurwerk kwam. Tijdens de jaarwisseling 2018-2019 waren er 2 meldingen.

Meer berichten