Logo hartvanwaddinxveen.nl
Samenspraak over goede ideeën om Waddinxveen aantrekkelijker te maken. (foto en tekst: David Zandbergen)
Samenspraak over goede ideeën om Waddinxveen aantrekkelijker te maken. (foto en tekst: David Zandbergen)

Van 'connect en share' tot buitenbioscoop en sofa's

  •   100 keer gelezen

Waddinxveen – Mooie of goede ideeën om Waddinxveen mooier te maken, die zijn er genoeg. De uitvoering van al die plannen, dat blijkt vaak lastig. Precies om die reden sloegen vrijwilligers en initiatiefnemers op zaterdag 30 november de handen ineen tijdens de allereerste 'Meet en Match' in het gemeentehuis.

Bij de eerste editie van 'Meet en Match' konden inwoners zelf ideeën aandragen om Waddinxveen mooier te maken. Een bijzonder plan werd ingediend door de Waddinxveense Anneke en Marjan. Het idee voor hun plan 'connect en share' kregen zij toen Anneke in september bij Care for Family terecht kwam. Daar liep ze Marjan tegen het lijf, wiens man onlangs overleden was. Marjan kwam spullen brengen, terwijl Anneke ze juist kwam halen. Ze ontdekten dat ze praktisch buren van elkaar zijn. Wat volgde was een etentje bij Marjan thuis. De twee zijn op het idee gekomen om een netwerk op te zetten waarin soortgelijke duo's als zijzelf aan elkaar worden gekoppeld.

In totaal werden op 30 november zes ideeën gepresenteerd, van een buurthuis voor jongeren tot zogenaamde social sofa's. "Vroeger dachten we dat het voldoende was als de overheid bedacht wat voor haar inwoners goed was, maar vandaag laten jullie zien dat het heel goed is als dat wordt omgedraaid", vond burgemeester Nieuwenhuis.

Na de brainstormsessie is het de bedoeling dat de ideeën vooral door de inwoners zelf verder worden uitgewerkt. "De gemeente belooft geen geld, maar wel welwillendheid om die plannen mee te helpen uitvoeren," legde raadslid en initiatiefneemster Femke Vleij (VVD) uit.

De jongste inwoner met een idee was de 10-jarige Jin Hu van Leeuwen. Hij had in Thailand een kinder-buitenbioscoop gezien, en wil dit ook graag in Waddinxveen waar eens per jaar wel een buitenbioscoop is, maar waar dan geen films voor kinderen worden gedraaid. Van Leeuwen wil hier verandering in brengen.

Meer berichten