In maart werd uitleg gegeven over de biomassa-installatie bij zwembad De Sniep waardoor het zwembad van het gas af is.
In maart werd uitleg gegeven over de biomassa-installatie bij zwembad De Sniep waardoor het zwembad van het gas af is. Foto: archief

Verbazing over ontbreken uitstootmetingen De Sniep

Algemeen Biomassacentrales

Waddinxveen – Het CDA verbaast zich over het ontbreken van uitstootmetingen van de biomassa-installatie van zwembad De Sniep. “Ik kan me haast niet voorstellen dat daar niet gemeten is, zo dicht bij een woonwijk,” zei raadslid Frans Schwiebbe tijdens de commissievergadering van woensdag 27 november.

Schwiebbe vroeg zich af waarom in het luchtkwaliteitsrapport van Tauw niet de werkelijke uitstootgegevens van de installatie bij De Sniep zijn gebruikt. “Die zijn wel bekend, dat kan toch niet anders?”

Wethouder Gezina Atzema gaf toe dat de werkelijke uitstoot van de installatie van 0,675 megawatt nog niet in kaart is gebracht. Vorige week liet de gemeente desgevraagd aan de redactie van Hart van Holland weten dat er wel metingen gepland waren en dat die metingen nu naar voren zijn gehaald door de berichtgeving over twee zwembaden in Groningen waar eerder deze maand twee biomassa-installaties zijn gesloten, omdat de uitstoot (met name van koolmonoxide en fijnstof) ver boven de wettelijke norm uitkwam. 

De biomassa-installaties in Groningen zijn overigens van andere makelij dan de installatie bij De Sniep die in maart van dit jaar in gebruik is genomen.