Afbeelding

Senioren willen zelf woningen ontwikkelen

Algemeen 540 keer gelezen

Waddinxveen – In de onlangs gehouden commissie voor Maatschappij en Financiën is aandacht gevraagd voor een burgerinitiatief van een Waddinxveense groep ouderen. Zij willen op de locatie van de scholen rondom de Peter Zuidlaan 45 appartementen voor senioren ontwikkelen.

De ouderen hebben zich gebundeld in een Collectief Particulier Opdrachtgeversschap (CPO). Een CPO is een ontwikkelvorm waarbij particulieren zelfstandig een project ontwikkelen en hier ook de volledige zeggenschap over hebben. Dit is eerder gebeurd bij het project Parkstaete aan de Parklaan in de Triangel.

De gemeente heeft aangegeven de grond waarop nu nog twee scholen gevestigd zijn aan de Peter Zuidlaan, te willen afstoten. De gemeente wil hiervoor wel een marktconforme prijs, en hier gaat het volgens de initiatiefnemers mis. Zo vertelt Arie de Kwaadsteniet aan de gemeenteraad: "Daar kunnen wij als CPO gewoon niet aan voldoen, omdat we geen projectontwikkelaar zijn."

De Kwaadsteniet heeft de plannen al eerder aan de gemeente voorgelegd, maar kreeg toen geen reactie. Hierop besloot de groep senioren dinsdag gebruik te maken van het spreekrecht in de commissie voor Maatschappij en Financiën. "Wij richten ons tot deze commissie om dit burgerinitiatief door te zetten en wij vragen u ons als eerste de kans te geven om plannen te maken voor deze locatie."
De Kwaadsteniet was tevreden met de reactie die hij vanuit de raad kreeg. "Je gaat de koppen tellen, en dan zie je dat de meeste fracties onze plannen wel zien zitten." Een van de voorstanders van het plan was Sylvia Vink (WeWa): "We praten hier vaak over participeren en actieve burgers. Nu we hier een prachtig initiatief hebben dat voor Waddinxveners en door Waddinxveners is bedacht, zouden we dit als raad moeten steunen." (David Zandbergen)