Afbeelding
INGEZONDEN

Alle kleuren hesjes toegestaan

Algemeen 359 keer gelezen

Mijn mond viel open van verbazing toen ik vorige week in Hart van Holland las over het uitstellen van de bouw van zorgappartementen aan de Kerkweg-Oost. U moet weten dat mijn twee volwassen pleegkinderen met een beperking, van 30 en 44 jaar oud, vanaf 2012 geduldig wachten op de realisering van dit project.
Groot was onze blijdschap in het voorjaar van 2018, toen de Raad van State alle ingediende bezwaren van de omwonenden ongegrond had verklaard en er concrete stappen konden worden gezet om met de bouw te kunnen beginnen. De laatste maanden begon ik mij wel af te vragen waarom de eerste paal nog steeds niet de grond in werd geslagen. Niemand kon mij daarop een duidelijk antwoord geven.
En nu dit weer! De gemeente meent dat zij 'voorlopig' (zijn dat weken, maanden, jaren?) geen vergunning kan afgeven vanwege het feit dat de ontworpen voorkant onvoldoende lijkt op de gevel van het oude postkantoor. Hoe kun je het bedenken? Ik woon toch niet in een gemeenschap die de totstandkoming van een identieke facade laat prevaleren boven het belang van het ontlasten van een achttal gezinnen met kinderen die reeds lang de leeftijd hebben bereikt om begeleid zelfstandig te kunnen gaan wonen? Om maar te zwijgen over de groep van zestien bewoners die jarenlang veel te klein gehuisvest zijn in enkele aangepaste eengezinswoningen in de Zuidplas en snakken naar een ruimere leefomgeving.
Je krijgt de indruk dat hier andere, onzichtbare, belangen gediend worden. Echter, laat ik mijn fantasie in bedwang houden en proberen een constructieve bijdrage te leveren, die kan leiden naar een snelle doorbraak in deze impasse. Zal ik een website openen, waarop iedere inwoner van Waddinxveen zich over dit onderwerp kan uitspreken? Of de gemeenteraad verzoeken om een onafhankelijk onderzoek, bijvoorbeeld een referendum te organiseren? Misschien moet ik maar eens actie gaan voeren, nodig ik u uit om met mij vanaf de hefbrug een protestmars door Waddinxveen te gaan houden. Alle kleuren hesjes zijn toegestaan. En als mij dat allemaal niet gaat lukken kan ik altijd nog overwegen om het tv programma 'Kanniewaarzijn' te benaderen. Misschien willen zij zich wel inzetten voor alle betrokkenen én hun families, die al veel te lang in onzekerheid leven over hun toekomstige woonplek aan de Kerkweg-Oost.
Bert Klijn