Volodymyr Khrusch is een aanwinst voor ASW.

ASW toont potentie, Be Fair is de baas in Woerden

Sport 366 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen - ASW boekte zaterdag tegen WDS het beste resultaat dit seizoen tegen een ploeg uit de top drie van de vijfde klasse. De formatie uit Driebruggen werd op sportpark De Sniep op 2-2 gehouden.

“Een dikverdiend punt”, vond trainer Justin Sterk. “Als er één team had moeten winnen, waren wij dat. Een minuut voor tijd werd Luca Troiano neergelegd in het zestienmetergebied van WDS. Dat was een strafschop, maar die werd door de scheidsrechter niet gegeven.”
ASW maakte vanaf de eerste minuut een frisse indruk. Met goed opgebouwde aanvallen wist het telkens gevaar te stichten in de verdediging van WDS. Het was echter ook oppassen voor de uitvallen van de bezoekers en uit één van de uitvallen kwam WDS met een beetje geluk op voorsprong. ASW trok voor rust de score gelijk. Topscorer Justin van Holy plaatste na een uitstekende pass van Volodymyr Khrusch de bal op gevoelige wijze langs de WDS-doelman. Sterk: “Normaal schiet Justin hard op het doel, maar nu deed hij het met de binnenkant van zijn schoen.”
Na de pauze had ASW minder controle. Dat kwam mede doordat de niet fitte Fokke Fennema, die sterk speelde op het middenveld, wegviel. WDS nam opnieuw een voorsprong, maar via Andy de Mooij pakte de thuisploeg alsnog een verdiend punt.
Sterk: “Of we nog met de derde periode bezig zijn? Eerlijk gezegd niet. We hebben een pittig programma met de hele top vijf nog. We focussen ons vooral op goed voetballen.”

Be Fair de baas in Woerden
Be Fair heeft zich hersteld van de zeperd van vorige week tegen laagvlieger Linschoten. In en tegen Woerden werd het 1-2.

De technische staf van de Waddinxveense vierdeklasser moest puzzelen voor het duel, want behalve drie kostbare punten had de wedstrijd tegen Linschoten ook drie blessures opgeleverd. Vooral de verdediging was geraakt, want trainer Robbert Stuut kon geen beroep doen op Yarno Boonstoppel en Falco Jannes. Daardoor werd Stefan Arnold gekoppeld aan de enige fitte centrumverdediger, Nickay Honingh.
Op het slecht bespeelbare veld koos Be Fair ervoor om pas op eigen veld druk te zetten op Woerden. Die strategie bleek goed te werken. De thuisploeg voelde zich allesbehalve comfortabel in balbezit en Be Fair maakte goed gebruik van de ruimte. Via Maarten Smit kwamen de gasten op een voorsprong voor rust.
Na de pauze verdubbelde Smit met zijn tweede treffer de score. Het slotoffensief leverde Woerden nog een treffer op, maar Be Fair haalde zonder al te veel problemen de eindstreep.
Voor de Waddinxveners zal het lastig worden de nacompetitie te halen. “De top drie staat te ver weg, we hebben de pech dat Cabauw de eerste periode heeft gewonnen. Daardoor moet je miniaal derde worden”, aldus Stuut.