De dames van De Gouwe zijn in de eerste divisie een gevaarlijke outsider.
De dames van De Gouwe zijn in de eerste divisie een gevaarlijke outsider.

Inzet waterpolodames De Gouwe onverminderd groot

Sport 1.260 keer gelezen

WATERPOLO
Waddinxveen - Kampioen zullen de dames van De Gouwe dit seizoen niet worden, maar degradatiewaterpolo spelen hoeven ze ook niet. Met een aantal nieuwe en jonge gezichten houdt de ploeg zich nog steeds staande in de eerste divisie.

Ze zitten er soms tussen: verre uitwedstrijden die ook nog eens verloren gaan. Zaterdag ging De Gouwe met 13-8 ten onder bij SWOL; daardoor werden de Waddinxveense dames gepasseerd op de ranglijst en zakten van de vijfde naar de zesde plaats. “Het is een lekker seizoen, hoor”, zegt Gillian van den Berg. De Olympisch kampioen van 2008 is met 52 jaar de oudste in de ploeg, maar staat wel symbool voor haar 40-plus teamgenoten. Waterpolo is inmiddels al jaren bijzaak, maar dat wil niet zeggen dat de inzet minder is. “We trainen natuurlijk veel minder dan in onze topjaren”, vertelt Van den Berg. “Maar als we trainen doen we dat wel met volle intensiteit. Die drive blijft.”

Waar veel spelers van hun leeftijd een lager team hebben opgezocht, speelt De Gouwe nog tegen teams met spelers die volgens Van den Berg in leeftijd dochters zouden kunnen zijn. “Nee, we zijn geen roséteam. We knallen erop.”
Hoe lang dat nog duurt, weet Van den Berg niet. “In elk geval zolang we nog plezier met elkaar hebben. Het hangt ook af van wanneer de aflossing komt.” De club is namelijk druk met de opvolging. Niet voor niets koos De Gouwe dit seizoen om dames 2 helemaal te bezetten met jeugdig talent. “Ze hebben nog even tijd nodig, maar ze komen eraan”, ziet ook Van den Berg. “Ze zijn bij ons langzaam aan het instromen. Zo kunnen ze wennen aan het niveau.”

Het team van Van den Berg en consorten werd sowieso wat verjongd. Twee dames kwamen van WZC, één van ZPB en Sophie Kuipers, spelend in het derde, had ook nog de ambitie om op hoog niveau te spelen. “Dames 2 van vorig seizoen is ook een hecht team. Zij zijn het derde team geworden. Ze zijn dit weekeinde toevallig kampioen geworden in hun klasse.”