Korbistrainer Jan Willem Hofman: “We hadden niets in te brengen in de rebound.”
Korbistrainer Jan Willem Hofman: “We hadden niets in te brengen in de rebound.”

Deceptie Korbis bij competitiestart

Sport 663 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen - Korbis is de verkorte zaalcompetitie op desastreuze wijze gestart. De ploeg van trainer Jan Willem Hofman verloor zaterdag niet alleen van concurrent Erasmus, maar deed dat ook nog eens met grote cijfers: 11-16. “We hebben onszelf een zeer slechte dienst bewezen.”

De nederlaag in de openingswedstrijd van het door corona ingekorte zaalseizoen zou wel eens een voorbode kunnen zijn voor een zware zaalcampagne van Korbis, dat in de poule van vier naast Erasmus is ingedeeld met IJsselvogels en Reeuwijk. Van die teams werd Erasmus als zwakste betiteld. “Een gevoelige tik”, concludeerde Hofman. “Het is niet fijn om met een grote nederlaag te starten. Als we gelijk eindigen met Erasmus, is het onderlinge resultaat bepalend.”
Omdat IJsselvogels en Reeuwijk hoger worden ingeschat klinkt meteen de noodklok voor Korbis, dat derde moet worden om een beslissingswedstrijd voor klassebehoud te voorkomen. “Het wordt zwaar. We moeten proberen onszelf te verbeteren. Als dat lukt, ben ik ervan overtuigd dat we ook kans maken tegen Reeuwijk en IJsselvogels”, aldus Hofman.
Korbis won eind november op de eerste en enige speeldag van de reguliere zaalcompetitie, die inmiddels heeft plaatsgemaakt voor de verkorte variant, met 13-14 van Erasmus. Toen al bleken de Rotterdammers een geduchte tegenstander. “Ze hebben drie lange heren en één daarvan scoort veel”, analyseerde Hofman. “We hadden vandaag niets in te brengen in de rebound. We konden onze aanvallen niet herhalen en hebben dertig tot veertig procent minder geschoten dan Erasmus.”
Hofman zag zijn team dramatisch van start gaan. Pas na een kwartier scoorde Korbis het eerste doelpunt, de Erasmus-studenten hadden toen al zes keer raak geschoten. Het pleitte voor de vechtlust van Korbis dat de thuisclub terugkwam tot 7-9. “We hadden even het momentum”, constateerde ook Hofman. Het euvel van de te korte aanvallen stak echter weer de kop op. “In de slotfase was er veel frustratie en daardoor liep de score onnodig hoog op.” (Erik van Leeuwen)