Logo hartvanwaddinxveen.nl
ASW verloor een maand geleden de uitwedstrijd tegen Moordrecht.
ASW verloor een maand geleden de uitwedstrijd tegen Moordrecht.

ASW-voorzitter is voor lange winterstop

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Als het aan ASW-voorzitter Gé Smakman ligt, wordt de voetbalcompetitie voor jong en oud tijdelijk stilgelegd. “Stop nu, maak er een lange winterstop van en begin in januari weer.”

Smakman klom afgelopen weekend in de pen. “Ik heb Zeist (KNVB, red.) op de hoogte gesteld van wat ik vind wat er moet gebeuren.” Smakman staat niet alleen in zijn mening om de competitie stil te leggen. In de gehele voetbalwereld, van het betaalde voetbal tot de amateurs, klinken geluiden om de stekker er tijdelijk uit te trekken. 

“Het heeft op deze manier geen zin”, zegt Smakman. “Er mag geen publiek meer komen en daardoor zijn er nauwelijks kantine-inkomsten. Daarnaast levert de handhaving van de QR-controle gedoe op. Het is heel erg lastig om genoeg mensen te vinden die dat op vrijwillige basis willen doen.” 

Zaterdag moest Smakman besluiten om op 13.00 uur de kantine ‘dicht te gooien’. “Het was weliswaar niet zo druk met de wedstrijden, maar we hadden voor de middag niemand om de QR-codes te scannen. In de ochtend hadden we iemand geregeld, maar die bleek vrijdagavond een positieve coronatest te hebben. We hebben dat gat kunnen dichten, maar voor de middag konden we niemand vinden.”

ASW zal doordeweeks de kantine en de kleedkamers op slot houden. De trainingen gaan wel door, net als de wedstrijden. “Ik ben blij dat we nog kunnen spelen”, reageert hoofdtrainer Justin Sterk. “Weer een lockdown was slecht voor de motivatie geweest. Met zijn vieren tegen een bal hengsten, dat hebben we gehad. Zonder publiek spelen is niet leuk - de sfeer gaat er vanaf - maar het is natuurlijk ook niet zo dat er busladingen vol bij ons op het sportpark stonden.”

De trainer en zijn ploeg kijken juist erg uit naar de wedstrijd van zaterdag tegen GSV. “Er worden veel wedstrijden afgelast vanwege corona. Wij zullen niet snel een wedstrijd laten schieten omdat er twee of drie spelers toevallig corona hebben. We hebben zo lang stilgestaan dat we blij zijn met alle wedstrijden die we kunnen spelen.”

Meer berichten