Speelkwartier voor de jonkies en vipbehandeling voor de oudjes
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Trainer Marco van Leeuwen in &eacute;&eacute;n van de laatste wedstrijden van Korbis.</p>

Trainer Marco van Leeuwen in één van de laatste wedstrijden van Korbis.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Speelkwartier voor de jonkies en vipbehandeling voor de oudjes

  •   keer gelezen   Sport

VELDSPORT
Waddinxveen – De veldsportclubs in Waddinxveen hervatten deze week de teamtrainingen. De versoepelingen van de coronamaatregelen, waardoor het weer mogelijk is als team te sporten, wordt door hockeyclub Waddinxveen en korfbalclub Korbis met gejuich ontvangen. “Wie weet zit er nog een competitie in.”

Erik van Leeuwen

De selectiespelers van 27 jaar en ouder moeten nog even geduld hebben. Zij mogen wel trainen, maar hooguit in tweetallen. “Hopelijk worden voor hen ook de maatregelen versoepeld, waardoor ze bij de groepstraining kunnen aansluiten”, zegt HCW-aanvoerder Edo Herrera.

Zijn team telt welgeteld één speler die niet valt in de groep met ‘jongvolwassenen’ en dus niet in teamverband mag trainen: Juan Perverelli is de ‘pechvogel’. “Het is vervelend voor hem, maar er zijn in het tweede team meer lotgenoten”, reageert Herrera. “In dat team is vrijwel iedereen ouder dan 26 jaar. Dat verzacht misschien de pijn.”

HCW gaat meteen van nul naar twee trainingen per week. “We kijken nog wanneer het kan”, zegt Herrera. “Doordeweeks moet je rekening houden met de avondklok. Om half negen moet de training klaar zijn om te zorgen dat iedereen op tijd thuis is. Dat is meestal de tijd die wordt ingenomen door onze jeugd. Waarschijnlijk kunnen we op woensdag trainen. Daarnaast zijn we van plan om op zondag een onderling wedstrijdje te spelen.”

Ook bij Korbis starten de trainingen. “Twee trainingen voor de min 27 jaar en één training voor de 27-plus. Die groep krijgt een speciale behandeling”, zegt trainer Marco van Leeuwen. “Het is natuurlijk sneu dat ze nog niet mogen meetrainen, maar we verzinnen wel iets leuks. Ze kunnen sowieso op dinsdag inschrijven voor de vrije training.”

Van Leeuwen had geen rekening gehouden met de versoepeling. “Ik zag het niet aankomen en daarom is het een aangename verrassing. De vooruitzichten waren niet erg positief, maar deze kans pakken we. Het is alleen jammer dat dertig procent van de selectie buiten de boot valt. We hebben de afgelopen seizoenen behoorlijk verjongd in het eerste en daardoor hebben wij er minder last van. Ik heb er twee die niet in de groep tot 27 jaar vallen. Die komen hun tijd heus wel door.”

Competitie?
Voor zowel HCW als Korbis is het ‘theoretisch’ mogelijk dat de competitie nog wordt hervat. “Als er meer versoepelingen komen, gaat het die kant wel op”, zegt Herrera.

“De hockeybond heeft eerder aangegeven dat ze lang wil doorspelen. We hebben vijf wedstrijden gespeeld en moeten er nog zeventien. Dat lijkt me wat veel, maar het kan best zijn dat ze kiezen voor een andere opzet, bijvoorbeeld het spelen van één competitiehelft. Hoe dan ook moeten wij zorgen dat we bij een herstart fit en in conditie zijn om de strijd aan te gaan.”

Korbis heeft nog het tweede deel van de veldcompetitie te spelen, met nog acht ronden te gaan. “Mei en juni is voldoende”, rekent Van Leeuwen uit.

Maar hij is niet bijster positief. “Ik denk dat de reisbewegingen de bottleneck worden. Op dit moment heb ik weinig geloof in een hervatting. Maar we gaan nu lekker trainen. Uiteraard hoop ik dat we weer competitie gaan spelen, al is het maar om een doel te hebben.”

Meer berichten