Trainer Bert de Best kan op de fiets naar nieuwe club
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Bert de Best.</p>

Bert de Best.

(Foto: archief)

Trainer Bert de Best kan op de fiets naar nieuwe club

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Net zo snel als Be Fair een nieuwe trainer kon presenteren voor volgend seizoen, heeft ook vertrekkend trainer Bert de Best een nieuwe werkgever gevonden. De Zoetermeerder kan voortaan op de fiets naar zijn club, want hij wordt in zijn woonplaats trainer van DSO, dat uitkomt in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal.

Voor De Best wordt DSO de negende club in zijn trainerscarrière. Hij werkte achtereenvolgens bij SV’35 (Scheveningen), Semper Altius (Rijswijk), DHC (Delft), Die Haghe (Den Haag), Nootdorp, HVC’10 (Hoek van Holland) en SVC’08 (Wassenaar).

Hij is nu bezig aan zijn derde seizoen bij Be Fair. Hij promoveerde met zijn clubs acht keer. Bij Be Fair was hij daar in zijn eerste seizoen het dichtst bij. Na de tweede plaats in de competitie strandden de Waddinxveners in de nacompetitie.

De belangrijkste reden voor DSO om De Best (56) vast te leggen was, naast zijn verbindende kwaliteiten, zijn reputatie in de omgang met en ontwikkeling van jonge spelers. “Het is een bewuste beslissing geweest om voor Bert te kiezen”, reageert DSO-voorzitter Ruud Meere op de clubwebsite. “We hebben behoefte aan evenwicht in de club. Bert is een hoofdtrainer die prima past bij de ambities van DSO.” 

De Best volgt in Zoetermeer oud-Nieuwerkerk-trainer Oscar Biesheuvel op.

Meer berichten