Martijn Peters (tweede links) tijdens de training van Moerkapelle.
Martijn Peters (tweede links) tijdens de training van Moerkapelle. Foto: Erik van Leeuwen

Martijn Peters van Moerkapelle terug naar oude liefde

Sport 615 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle – Martijn Peters is met ingang van 1 juli de nieuwe trainer van Be Fair. De huidige oefenmeester van Moerkapelle volgt in Waddinxveen Bert de Best op.

Erik van Leeuwen

Beide clubs hebben het nieuws op nieuwjaarsdag op hun website bekendgemaakt. Dat er iets speelde rondom de toekomst van Peters was wel al duidelijk. Afgelopen zondag ontkende noch bevestigde hij dat hij in gesprek was met Be Fair. Peters heeft bij Moerkapelle nog een contract tot de zomer.

Voor Peters is het een terugkeer naar zijn oude liefde. Hij speelde jarenlang in het eerste elftal van de Waddinxveners en was daarna trainer van de jeugd en tweede elftal, waarmee hij naar de reserve tweede klasse promoveerde. Moerkapelle pikte hem op bij de jeugd van Excelsior in Rotterdam. 

Op sportpark De Wilde Veenen ging hij voor het eerst als hoofdtrainer aan de slag. De 41-jarige inwoner van Waddinxveen is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen. Onder zijn leiding maakte Moerkapelle grote progressie in de vierde klasse. Peters vernieuwde en verjongde grotendeels de selectie. Vorig seizoen stond Moerkapelle zesde toen de competitie werd stilgelegd vanwege corona.

De overgang betekent voor hem ook een sportieve promotie, want Be Fair komt uit in de derde klasse. Op sportpark ’t Suyt lost hij op 1 juli Bert de Best af, die dan Be Fair drie seizoenen onder zijn hoede heeft gehad. De Best wordt in het nieuwe seizoen trainer van DSO in zijn woonplaats Zoetermeer.