Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Nina de Kok is &eacute;&eacute;n van de jonge nieuwkomers bij Korbis.</p>

Nina de Kok is één van de jonge nieuwkomers bij Korbis.

(Foto: archief)

Harde leerschool voor jong team Korbis

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Waddinxveen - De eerste klasse blijkt dit veldseizoen een harde leerschool voor Korbis. Het jonge team is al blij met een nederlaag met acceptabele cijfers, zoals zaterdag thuis tegen Fortis uit Oost-Souburg (10-17).

Erik van Leeuwen

De spelers van Korbis maakten zaterdag na het laatste fluitsignaal een opgeluchte indruk en dat had alles te maken met het uitblijven van een nieuwe afstraffing. De dreun vorige week - een 2-22 nederlaag - was keihard aangekomen, bevestigde trainer/coach Marco van Leeuwen, die aangaf dat er afgelopen week een groepsgesprek had plaatsgevonden. “Dat was meer bedoeld om te kijken hoe iedereen erin zat. Het is niet niks om met zulke cijfers te verliezen. Aangezien we pas aan de competitie begonnen zijn, is het belangrijk om het moreel hoog te houden. We spelen voor ons plezier.”

Korbis zit in een zogenaamde overbruggingsperiode, waarbij het ene tijdperk het andere kruist. Ervaring heeft plaatsgemaakt voor jong talent. Omdat dat in korte tijd is gebeurd, is het sportieve verval fors. Tegen Fortis stonden zes dames en heren in het veld die twee jaar geleden nog niet tot de selectie behoorden. 

“Normaliter probeer je één speler per seizoen in te passen”, meent Van Leeuwen. “Dat is de gezondste manier. Wij hebben echter noodgedwongen in korte tijd heel veel nieuwe spelers moeten inpassen. Het is vanzelfsprekend dat die nieuwe spelers nog niet het niveau hebben van de gestopte ervaren spelers. Die hebben er ook jaren over gedaan om te komen waar ze aan het einde van hun carrière waren, in de eerste klasse.”

Korbis heeft dit seizoen op het veld degradatie ingecalculeerd. “We zitten ook nog eens in een supersterke afdeling met vijf ploegen die bovenin de eerste klasse kunnen spelen. Het gat met DVS’69 en Juliana is wat kleiner, maar het is een wonder als we ons handhaven.”

Korbis richt zich veel meer op het in stapjes beter worden en handhaving in de zaal, waar het uitkomt in de tweede klasse. “Ik ben ervan overtuigd dat Jochem Lejour, Wouter de Ruiter en Nina de Kok straks uitgroeien tot spelers die de ploeg op sleeptouw kunnen nemen. We moeten ze die tijd gunnen.”

Meer berichten