Logo hartvanwaddinxveen.nl
Justin Sterk: “De eerste helft deden we aan coronaverdedigen.”
Justin Sterk: “De eerste helft deden we aan coronaverdedigen.” (Foto: Erik van Leeuwen)

Justin Sterk over de klapper tegen Be Fair: 'Zij moeten winnen, wij mogen'

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – ASW heeft zichzelf voor de derby met Be Fair aanstaande zaterdag de underdogrol aangemeten. “Be Fair moet winnen, wij mogen”, reageert ASW-trainer Justin Sterk.

Erik van Leeuwen

ASW leed zaterdag zijn tweede bekernederlaag. Bij Hazerswoudse Boys, dat met 1-0 te sterk was, had er volgens Sterk net als tegen Quick Steps (1-2) meer ingezeten. “Het zou fijn als we straks ook een keer beloond worden voor ons goede spel.”

Sterk komt met de fusieclub van ver. Vorig seizoen werd bewust een jaartje afscheid genomen van het standaardvoetbal. “In dat jaar hebben we een goede basis gelegd. We hebben een mooie spelersgroep kunnen formeren die overloopt van enthousiasme. Dat was hard nodig.” Dat ASW goed meekon in de eerste bekerduels geeft Sterk vertrouwen voor de toekomst. “Niet dat we er al zijn hoor, maar we hebben wel al flinke stappen gezet. Dit is een groep met mogelijkheden. Soms kan het ook nog heel matig zijn.”

Zoals de eerste helft in Hazerswoude, waarin ASW totaal geen grip kreeg op het bewegelijke middenveld van de thuisploeg. “Iedereen was aan het zwemmen. Ik heb in de rust ook gezegd dat we lucht aan het verdedigen waren. Coronaverdedigen, verdedigen op anderhalve meter, heb ik dat genoemd. Het serieuze deel van de boodschap kwam wel degelijk aan. Na rust hadden we meer controle, alleen jammer dat er een vrije trap van Hazerswoudse Boys in vloog.”

Trainerslicentie
Sterk is ervan overtuigd dat hij deze week zijn spelers niet hoeft te motiveren. “Ze vechten al om een plekje op de reservebank. Ik bedoel maar.” Hij baalt er wel van dat hij de laatste training op donderdag moet missen. “Ik heb een bijeenkomst over jeugdopleiding en talentontwikkeling. Als ik die punten niet heb, kan ik mijn trainerslicentie niet aanvragen. Dan heb ik geen diploma.” Nood breekt in dat geval alle weten. “Die bijeenkomst is in de Amsterdam Arena. Als fervent Feyenoord-supporter is dat een plek die ik liever mijd, dat begrijp je wel.”

Meer berichten