Logo hartvanwaddinxveen.nl
De Rooij wordt trainer van het tweede team van RECO ZVH.
De Rooij wordt trainer van het tweede team van RECO ZVH. (Foto: archief HvH)

Ronald de Rooij na Timios klaar voor ‘nieuwe baan’

  •   263 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Waddinxveen - Ronald de Rooij keert komend seizoen terug als trainer. Niet bij Timios, waar hij enkele jaren de mannen onder zijn hoede had, maar bij ZVH in Zevenhuizen. Hij krijgt het tweede team van de eredivisionist onder zijn hoede. “Ik heb er heel veel zin in.”

Door Erik van Leeuwen

“Het is alsof er drie maanden uitgeknipt zijn”, zegt De Rooij over de afgelopen maanden en de lockdown waar Nederland in verkeerde. Corona heeft zo ook z’n invloed op de samenstelling van ZVH 2. “In een regulier seizoen waren we al klaar geweest, nu zijn we dat nog niet”, wijst de Waddinxveense trainer op de zoektocht naar nieuwe spelers. “We zijn nog op zoek naar één of twee spelers. De basis van acht man staat, maar het zou lekker zijn als er nog wat versterking komt.”

Vooral ook omdat er twee spelers zijn vertrokken, onder wie spelverdeler Max van Mullem. “Vorig seizoen was er maar één spelverdeler, dus we stonden voor een pittige opdracht. Ik kende Dennis van der Lek van VSTS in Bodegraven. Hij is een talentvolle spelverdeler. Daarnaast hebben we met Elwin Oskam en Jens Everaert twee jeugdspelers aan de ploeg toegevoegd. Jens is ook spelverdeler.” 

De mutaties zorgen er volgens De Rooij wel voor dat zijn team niet als grootste kanshebber voor het kampioenschap het seizoen in de derde divisie ingaat. “We zullen aan het team gaan werken, dat is de eerste doelstelling. Als ik heel eerlijk bent, denk ik niet dat wij voor de titel kunnen strijden.” 

Voor De Rooij is ZVH 2 zijn eerste klus na zijn vertrek bij Timios in mei 2019. Hij deed het bewust een jaar rustig aan. “Ik heb vier jaar heel veel energie in Timios gestoken. Ik moest de accu weer opladen. Dat is een goede keuze geweest, eventjes vanaf de zijlijn toekijken.” Niet dat hij helemaal niets deed. Daar is hij te veel volleybaldier voor. Naast bestuurslid bij Timios (‘dat blijft mijn cluppie’) was hij scout/analist bij het eerste team van ZVH.

Nu vindt hij het weer fijn om als trainer naast het veld te staan. “We zijn afgelopen week weer begonnen. Op low-basis nog. We trainen nog twee weken, dan is het vakantie. Daarna gaan we echt van start.” 

Meer berichten