Logo hartvanwaddinxveen.nl
Be Fair heeft aanvaller Luca Janzen uit Rotterdam aangetrokken.
Be Fair heeft aanvaller Luca Janzen uit Rotterdam aangetrokken. (Foto: archief HvH)

Be Fair heeft broodnodige spits gevonden

  •   416 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair kon maandag met een goed gevoel de overschrijvingsperiode afsluiten. In de laatste week hengelde de club aanvaller Luca Janzen en middenvelder Houdaifa El Harti binnen. “Ik ben content”, aldus trainer Bert de Best.

Vooral de komst van Luca Janzen, afkomstig van AGE uit Rotterdam, werd door De Best met vreugde begroet. Hij was de spits waar Be Fair zo hard naar op zoek was. “Luca is een talentvolle speler die een aanspeelpunt is in de aanval. Zo’n speler misten we nog. Hij heeft een naam opgebouwd de laatste jaren. Ik hoop dat hij die kan waarmaken en dat hij veel gaat scoren.” 

Janzen (23) speelde in de jeugd al voor Be Fair. Vier jaar geleden vertrok hij naar het Goudse Jodan Boys. Het seizoen daarop verkaste hij naar Montfoort.

Houdaifa El Harti is afkomstig van CVV Zwervers uit Capelle aan den IJssel. “Ik kende hem nog niet, maar op de training heeft hij een goede indruk gemaakt. Het is alleen wel weer een middenvelder”, verzuchtte De Best. 

“Daar hebben we er al heel veel van, zes voor drie posities. We zijn dubbel bezet, dat is mooi, maar zes is eigenlijk te veel. Het wordt dringen. We gaan kijken of we een middenvelder kunnen omscholen tot een ‘negen’ of ‘tien’. Omscholen hoort er helemaal bij deze tijd, dus waarom doen we dat ook niet op het voetbalveld.” 

Eerder al legde Be Fair doelman Stefan van der Meer en Alexandria ’66-verdediger Stenjen Margaritha vast. Verder kan De Best op de spelerslijst drie namen schrappen. Stefan Rijsdam stopt, Rens Blok gaat terug naar Nieuwerkerk en Martijn Kok kiest voor CVC Reeuwijk. Vooral Kok was afgelopen seizoen belangrijk op sportpark ’t Suyt. “We gaan Martijn missen, dat is zeker.”

Meer berichten