Korbis in de zaal in actie tegen Reeuwijk. (archiefbeeld; tekst: Erik van Leeuwen)
Korbis in de zaal in actie tegen Reeuwijk. (archiefbeeld; tekst: Erik van Leeuwen)

Blij met ‘mazzeltje’, maar geen euforie

Sport 289 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen - Het besluit van de KNKV om de veldcompetitie in zijn geheel te schrappen pakte goed uit voor Korbis. De Waddinxveense korfballers blijven daardoor eersteklasser.

“Een mazzeltje”, noemde trainer/coach Marco van Leeuwen het ‘cadeautje’ van de bond. “Heel eerlijk? Het was voor ons heel moeilijk geweest om ons op eigen kracht te handhaven.” 

Korbis stond na acht wedstrijden op de laatste plaats. De nummers zes en zeven waren weliswaar in zicht, maar Van Leeuwen was allesbehalve zeker van zijn zaak. 

“We stonden natuurlijk niet voor niets op de laatste plaats. Met deze nieuwe ploeg zou het een geweldige prestatie zijn geweest als we erin waren gebleven. Het is wél eerste klasse, hé. In de zaal spelen we tweede klasse en daarin zijn we als vierde geëindigd.”

Het KNKV besloot voor de zaalcompetitie, waar elf van de veertien speelronden waren afgewerkt, een ander uitgangspunt te hanteren. Daar werd de tussenstand als eindstand genomen. 

Korbis stond lange tijd op een degradatieplaats. “Pas na de feestdagenstop zijn we punten gaan pakken, achteraf gezien net op tijd”, aldus Van Leeuwen, die opgelucht is dat Korbis op het veld een jaar extra eerste klasse mag spelen. 

“Dat kan voor deze ploeg in ontwikkeling heel belangrijk zijn. We zijn ook behoorlijk gegroeid dit seizoen, alleen was het de vraag geweest of die groei voldoende was geweest om eersteklasser te blijven als de competitie op het veld was gespeeld.”

Tot veel euforie leidde het goede nieuws van de KNKV overigens niet. “In de groepsapp zijn er wat berichtjes over en weer geweest, maar van een juichstemming was geen sprake hoor,” vertelt Van Leeuwen. “Het is al ruim een maand geleden dat we getraind en gespeeld hebben. Het contact dat we met elkaar hebben is vrij summier.”

Van Leeuwen gaat zich binnenkort op het nieuwe seizoen richten. “Met de club was ik al een tweede seizoen overeengekomen, alleen moet dat nog wel op papier bevestigd worden.” 

Hij gaat ervan uit dat het grootste deel van de groep doorgaat. “Ik verwacht dat het bij één uitgaande mutatie blijft. We zijn zelf bezig om wat oud-spelers te bewegen tot een terugkeer.”