Logo hartvanwaddinxveen.nl
De deelnemers bij de Jongens C beklimmen één van de heuvels van het parcours. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
De deelnemers bij de Jongens C beklimmen één van de heuvels van het parcours. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

De Leeuw zegeviert in 'lekker modderige' Gouweboscross

  •   166 keer gelezen   Sport

ATLETIEK
Waddinxveen – Echt modderlopen was er niet bij, maar moddervrij was de Gouweboscross van SC Antilope zaterdag zeker niet. Tot groot plezier van de liefhebbers. "Een cross zonder een beetje modder is geen cross."

Het mooie, droge weer hielp zaterdag in elk geval mee bij een volle bezetting. Met vierhonderd deelnemers kon de organisatie van Antilope meer dan tevreden zijn. De Waddinxveense club beleefde ook op sportief vlak een topdag. Drie atleten haalden het podium in hun categorie. Willemijn Dekker werd tweede bij de meisjes junioren D1, Noah Bosman legde bij de jongens junioren C1 beslag op de derde plaats.

Het grootste succes diende zich echter aan op het koningsnummer, de 9800 meter lange cross voor senioren. Lokaal favoriet Koen de Leeuw leidde van begin tot het einde. De Waddinxvener was een kleine minuut sneller dan de nummer twee Vincent Tas, 37.19 tegen 38.10. "Een aantal snelle mannen waren hier niet", zei De Leeuw. "Roeland van der Harst heeft zich afgemeld en dat geldt ook voor zijn maatje."

Ook de winnaar van vorig jaar, Ton Hettema, ontbrak. Toch was de zege van De Leeuw geen abc'tje. Hij was de week ervoor flink ziek geweest. "Dat zorgde toch voor grote onzekerheid. Zo'n griepje kan er behoorlijk inhakken."

Voeten
De Leeuw bleek voor eigen publiek dusdanig hersteld dat hij eenvoudig naar de zege liep. Hij kon onderweg zelfs nog genieten van het af en toe modderige parcours. "Er waren hele slechte stukken bij. Daar moest je goed uitkijken waar je je voeten zette. Dat is ook het leuke aan cross: je kunt zo op de grond liggen. De weg is wat dat betreft maar saai."

Toch was de Gouwebosscross volgens De Leeuw niet de cross met de hoogste moeilijkheidsgraad in deze competitie. "Dat was zeker Boskoop. Daar was het héél modderig."

Met nog één race voor de boeg, in Alphen, is De Leeuw al zeker van de eindzege in de regionale crosscompetitie. De beste vier wedstrijden tellen mee. "Ik was al niet van plan te starten in Alphen en daarom moest het hier vandaag gebeuren."

Meer berichten