Logo hartvanwaddinxveen.nl
Ronald Spoorendonk: “De goede vorm moeten we meenemen naar het veld.” (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Ronald Spoorendonk: “De goede vorm moeten we meenemen naar het veld.” (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Korbis stapt tevreden de zaal uit

  •   100 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Waddinxveen - Korbis nam zaterdag met een overwinning afscheid van het zaalseizoen 2018/2019. Dankzij een 16-12 zege in het slotduel met het Rotterdamse WION verzekerden de Waddinxveners zich van de derde plaats in de tweede klasse. "Op de tweede competitiehelft was weinig aan te merken."

Korbis heeft voor vanavond ter afsluiting van de zaalcompetitie een etentje gepland. Trainer Ronald Spoorendonk en zijn pupillen zullen met een tevreden gevoel plaatsnemen aan de dis, want na een relatief zwak eerste bedrijf van de competitie (zeven punten) volgde herstel in het tweede deel. Er werd de laatste zeven wedstrijden alleen nog verloren van kampioen Kinderdijk en ONDO. "Vandaar dat we de terechte nummer drie zijn", zei Spoorendonk. "We zijn in de loop van het zaalseizoen beduidend beter gaan spelen. Die goede vorm moeten we nu meenemen naar het veld."
Daarin heeft Korbis nog een klusje te klaren. De debutant in de eerste klasse heeft nog een paar punten nodig om zich definitief in veiligheid te spelen. "We staan nu vijfde met zeven punten, voor ONDO, dat vijf punten heeft, IJsselvogels heeft er vier en Maassluis drie. Vlak boven ons staat GKV met acht. Tegen ONDO hebben we al twee keer gespeeld, maar de andere teams krijgen we nog", aldus Spoorendonk, die tegen WION voor het laatst in de zaal op de bank zat bij Korbis. De vertrekkende trainer zag zijn ploeg allesbehalve met scherp schieten. "WION is een gehaaid ploegje. Ze spelen een soort zoneverdediging. Tot tien meter van de korf geven ze je ruimte, daarna pakken ze je hard aan. Door die ruimte kom je in de verleiding snel te schieten. Ze speculeren erop dat je gaat twijfelen als je vaak mist."
Aangezien de thuisploeg het vizier niet op scherp had, viel de ene na de andere misser te noteren. "Dankzij onze rebound bleven we echter in balbezit en kansen krijgen. Rick Hagen pakte de ene na de andere rebound. In dat vak waren Stefanie Visser en Maaike van 't Hoff ook op dreef. Daardoor kon Maik Hoogendoorn blijven schieten. Ondanks dat hij een laag schotpercentage had, kon hij vijf doelpunten maken."

Meer berichten