Logo hartvanwaddinxveen.nl

Be Fair blijft overeind met windkracht 8

  •   43 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair-trainer Bert de Best had zaterdag in de wedstrijd tegen hekkensluiter NSV'46 een gelukkige hand van wisselen. Stefan Rijsdam, op de bank begonnen, stond amper vijf minuten op het veld toen hij de winnende treffer aantekende: 2-1.

Door Erik van Leeuwen

Het duel op sportpark 't Suyt werd bepaald door de harde wind. Goed voetbal was met windkracht 8 onmogelijk. "Als trainer kun je wel zeggen dat de spelers over de grond moeten spelen, maar als er een opening was van links naar rechts schoot de bal alle kanten op. Het was een soort tombola. De wind zorgde voor een totaal onberekenbare factor. De gelukkigste heeft gewonnen. Dat waren wij", was De Best eerlijk.

Be Fair was voor rust op 1-0 gekomen uit een vrije trap van Geert Koren, maar degradatiekandidaat NSV'46 uit Noorden kwam nog voor rust langszij uit een 'dood' spelmoment dat door de wind tot leven werd gewekt.

Dat De Best de coaching van de Waddinxveense derdeklasser verzorgde was opmerkelijk, want drie weken geleden werd de oefenmeester uit Zoetermeer getroffen door een herseninfarct. "Achteraf heb ik 's nachts toen ik in bed lag iets horen knappen in mijn hoofd. Pas later ben ik op aandringen van mijn vrouw en dochter naar de huisarts gegaan. Eerlijk gezegd wist ik niet eens wie die goede man was, want ik ben in geen tig jaar naar een huisarts geweest. Ik was op en top gezond en dan gebeurt zoiets."

Hij kwam in de medische molen met scans en andere onderzoeken. "Het ziet er naar uit dat ik er niets aan overgehouden heb. Wel moet ik medicijnen blijven slikken. En ik ben vreselijk moe. Als ik een kussen zie, slaap ik."

Zijn lichamelijke toestand had ook gevolgen voor zijn werk bij Be Fair. "Kevin Colla en Gerrit van den Berg, mijn beide assistenten, hebben de training gedaan. Ik was er wel bij voor de ondersteuning , maar had amper puf. Normaal zit ik er altijd bovenop, wat dat betreft was dat ook voor de jongens wennen."

"Ik kan de training met een gerust hart overlaten aan Kevin. Hij is een talentvolle trainer. Jammer dat hij aan het einde van het seizoen weggaat."

Zijn lichaam moet nu in alle rust herstellen. "Ik werk niet, maar heb van mijn werkgever wel toestemming gekregen Be Fair te blijven doen. Ik beschouw het als een prettige afleiding."

Meer berichten