Logo hartvanwaddinxveen.nl
Marc van der Windt: “Ook ik zat vol twijfels.” (archieffoto)
Marc van der Windt: “Ook ik zat vol twijfels.” (archieffoto)

Titelkansen De Gouwe even in de ijskast

  •   136 keer gelezen   Sport

WATERPOLO
Waddinxveen – De heren van De Gouwe moeten voorlopig afhaken in de titelrace in de derde klasse. Juist in de fase dat de kampioensstrijd vorm krijgt, verloor de ploeg van trainer Cees Loendersloot twee duels op rij. De 7-8 nederlaag tegen Rotterdam van zaterdag kwam wellicht het hardst aan, want het verlies was voor eigen publiek.

Door Erik van Leeuwen

Nog maar dertien seconden stonden er op de klok toen De Gouwe-doelman Yannick Lammertse zijn achtste treffer moest incasseren. "Het is nooit leuk om te verliezen en vooral niet op deze manier", baalde routinier Marc van der Windt (31) van het verlies op de valreep. Niet dat hij tevreden was geweest met een punt. "Maar dan heb je in elk geval het gevoel dat je het niet voor niets hebt gedaan. Nu sta je helemaal met lege handen."

Uitgerekend in de meest kritieke fase van de competitie lijkt De Gouwe niet thuis te geven. Vorige week werd al verloren in en tegen Sassenheim. "Dat was écht kansloos", blikte Van der Windt terug. "Zondagavond om acht uur, dat is niet ons ding. Het zwembad zat afgeladen vol. Sassenheim stond op scherp, wij niet."
Met die nederlaag kon Van der Windt beter leven dan met het verlies zaterdag tegen Rotterdam. "We hebben betere wedstrijden gespeeld", vatte hij het spel van zijn ploeg cryptisch samen. "Het kon alle kanten op. Wij konden winnen, Rotterdam ook. We waren niet goed genoeg om het verschil te maken." Van der Windt was na de tik echter niet van plan de treurmars te lopen. "Natuurlijk overheerst nu de teleurstelling, maar aan de andere kant moeten we ook niet vergeten waar we vandaan komen."

De geblokte midachter maakte aan het begin van het seizoen deel uit van een nieuw bouwproject van coach Cees Loendersloot. Geen gevestigde namen meer als Thiemo Geleijnse en Jordy Witjes, maar in plaats daarvan sprongen jonge talenten in het water. "Als je me toen had gevraagd waar dat heen had moeten gaan, dan had ik je eerlijk geantwoord dat ik het ook niet zou weten. Ook ik zat vol twijfels. Het was jeugd-achtig." De nieuwe krachten – Yannick Lammertse, Art Griffioen, Justin van Tilburg én Robin Grunefeld (WZC, Zoetermeer) – namen echter nieuwe energie mee. "Ze gaan er echt voor. Ik denk dat we meer een team zijn dan in voorgaande jaren."

De hoge klassering van De Gouwe is vooral een prettige verrassing voor Van der Windt, wiens rol niet is veranderd. Als midachter probeert hij vijandelijke midvoors nog altijd het leven zuur te maken, zonder dat hij daarbij écht gemeen wordt. "Ik speel hard, maar fair. Het lot van de midachter is dat je veel uitsluitingen krijgt. Daar moet je niet moeilijk over doen. De ene scheidsrechter is coulanter dan de ander."

Zijn aanvallende rol is volgens hem beperkt. "Vandaag had ik nog de assist van de 7-7 van Alexander Schot, maar normaal gesproken moet ik zorgen dat we bij balverlies de eerste counter eruit halen."

Meer berichten